"רוצה להוציא אסירים להורג": בחמאס חוששים מאיתמר בן גביר

פקיד בלשכת האסירים בחמאס, זאהר ג'בארין, התייחס להחלטות החדשות של השר לביטחון לאומי, באשר להחזקת אסירים ביטחוניים שביצעו את הטבח בעוטף וטען: "יש טבח של ממש בבתי הכלא"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תיעוד בו רוכזו עיקרי הדברים מתוך חקירתם בשב"כ של מחבלי חמאס | צילום: דובר צה"ל

"הכיבוש מבצע פשעים חמורים נגד אסירים בבתי הכלא, ובן גביר כלל בתוכנותיו הוצאת אסירים להורג ויש ממש טבח בבתי הכלא", טען ג'בארין, "כתוצאה מכך נרצחו ארבעה אסירים, תוך התעללות ותקיפות מתרחשות על בסיס יומי נגדם".

מבצע אכלוס מחבלי הנוח'בה
מבצע אכלוס מחבלי הנוח'בה | צילום: דוברות שב''ס

כאמור, בהתאם להחלטת נציבת בתי הסוהר, נקבעו תנאי כליאתם של מחבלי הנוח'בה ובכלל זה סדרי אבטחה מחמירים - הם יוחזקו באגפים נפרדים בתנאים מבודדים. בשל מסוכנותם, ועל מנת לשמור על הסדרי הביטחון במתקני הכליאה ולמנוע פח"ע, הם יאזקו בהתאם לצרכים המבצעיים.

בין היתר נקבע כי בתי הסוהר הביטחוניים נמצאים במצב "מנעול" (סגורים בתאים), ביקורים יבוטלו, יימנע אפשרות הגישה לרכש קנטינה, יצומצמו פעילויות האסירים הביטחוניים באגפים, תופסק זרימת החשמל בשקעים בתאי הביטחוניים, לשם סיכול קשר עם החוץ באמצעים בלתי חוקיים, וכן יוצאו מכשירי החשמל ובכלל זה מכשירי רדיו וטלוויזיה.

תגיות:
חמאס
/
איתמר בן גביר
/
אסירים ביטחוניים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף