העסקה תפוצץ? הג'יהאד האסלאמי מאיים: "נצא מעסקת השבויים המתהווה"

כשישראל וחמאס על סף הגעה להסכם שחרור חטופים, כך לפי דיווחים, בג'יהאד האיסלאמי מאיימים לצאת מהעסקה המתהווה. מנהיג ארגון הטרור הצהיר כי הארגון עשוי לצאת מהעסקה בעקבות שיטת המשא ומתן

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הפגנה למען החטופים | צילום: אבשלום ששוני

מנהיג ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי, זיאד נח'אלה, איים היום (שלישי) בהצהרה לתקשורת כי "השיטה בה מתנהלות שיחות המשא ומתן על שבויים ישראלים עשויה להוציא אותנו מהעסקה עם ישראל". לדברי נח'אלה, הקבוצה יכולה להשתמש בבני ערובה שהיא מחזיקה "בנסיבות טובות יותר".

כזכור, גורמי צבא המעורבים בלחימה ששוחחו בימים האחרונים עם "מעריב" העריכו שאם הדרג המדיני יורה על עצירה קצרה לצורך ביצוע עסקת חטופים, "הכוחות ידעו להתמודד זה" ויצליחו לחזור ללחימה לאחר מכן. עיתון הוושינגטון פוסט דיווח הלילה כי ישראל וחמאס נמצאים על סף הגעה להסכם לשחרור חטופים מרצועת עזה. זאת, לאחר הדיווחים בתחילת השבוע על הקפאת המשא ומתן מצד חמאס, במחאה על הקרבות בסמוך לבית החולים שיפא.

תגיות:
חטופים
/
ג'יהאד אסלאמי
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף