חמינאי קורא לחרם כלכלי; בכיר איראני במסר מאיים לישראל

מנהיג איראן תקף את מדינות ערב שלוקחות חלק בכוח הבינלאומי נגד החות'ים: "בגידה". כמו כן, גנרל איראני בכיר איים במצור ימי באזור הים התיכון

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עלי חמינאי
עלי חמינאי | צילום: רויטרס

לאחר הדיווח על הספינה בעלת השיוך הישראלי שהותקפה ממערב להודו, מנהיג איראן עלי חמינאי קרא למדינות שלוקחות חלק בכוח הבינלאומי שהוקם להתמודדות עם איומי החות'ים, שלא לקחת חלק בדבר.  "חובתן של מדינות האיסלאם למנוע שליחת נפט, דלק וסחורות לישראל", ציין.

הוא אף תקף את המדינות הערביות שלוקחות חלק בכוח: "מתן תמיכה להתנגדות היא חובה, והעמידה לצד ישראל היא פשע ובגידה. כמו כן, מוקדם יותר שוחח נשיא מצרים עם מקבילו האיראני, בניסיון להסיר את האיום בים האדום.

תקיפת צה"ל בלבנון | צילום: רשתות ערביות

בנוסף, גנרל איראני בכיר שלח איום, לפיו המדינה תפעל להטלת מצור ימי גם בים התיכון. בדבריו, התייחס למצר גיברלטר הנמצא סמוך לספרד.

תגיות:
איראן
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף