"אחד החיסולים הדרמטיים, הם נדחקו לפינה": הדילמה של איראן לאחר ההתנקשות במוסאווי

ד"ר מיכאל מילשטיין התייחס להתנקשות בחיי הבכיר במשמרות המהפכה, ואמר בשיחה עם ליאת רון כי "הוא היה אחד האנשים היותר חשובים בציר טהרן-דמשק-לבנון" | האזינו

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
התקיפה של מיליציות פרו איראניות בדצמבר 2023 | צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א'

"אני לא יודע אם עלינו להתרגש, אבל בטח לקחת את זה ברצינות", אמר מילשטיין בהתייחס לאיומי איראן. "הוא אחד האישים היותר חשובים בציר בין טהרן, דמשק ולבנון. החיסול שלו הוא אחד הדרמטיים. ראינו איומים בצורה שרק האיראנים יודעים, ואני חושב שצריך לקחת אותם ברצינות".

"מתחילת המלחמה איראן משחקת משחק מאוד בעייתי - היא לא עושה כלום, רק אנשים מטעמה", המשיך מילשטיין. "האיראנים לכאורה עומדים מהצד, ובמקרה הטוב הם מתווכים. החיסול הזה מכניס אותם לדילמה ודוחק אותם לפינה - הפעם נפגע משהו מאוד חשוב ואיך הם מתכוונים להגיב? ההצהרות האיראניות מנוסחות בצורה מאוד זהירה".

עוד הוסיף: "כל מה שחווינו בשבועות האחרונים בצפון צריך להטריד אותנו. לאיראנים יש שיטות משלהם, וכן זה צריך להדאיג אותנו. האיראנים הם שחקני שח כל כך מתוחכמים והם ינסו לחשב את כל המהלכים".

בהתייחס לחילופי האש מול חיזבאללה, אמר: "נסראללה לא יכול להתעלם מקולות שאומרים לו 'אל תכניס אותנו להרפתקה הזו'. הם ינסו לחשוב על דרך יותר דרמטית להכאיב לישראל. לא בא לי לתת יותר מדי רעיונות. חשוב להיות יותר ריאליסטים מאשר אופטימיסטים במזרח התיכון. נצטרך לפתוח עין על מה שנסראללה ניסה לפגוע בו - נסראללה כיוון לאסדות הגז שלנו".

תגיות:
חיזבאללה
/
איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף