בזמן הדיון הקבינט: משפחות חטופים הודיעו - "מתנגדים לעסקה"

הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס על מנת לשמוע עדכון על המתווה המוצע לעסקה חדשה. פורום תקווה של משפחות החטופים הגיב: "לא יכולים להסכים לשום עסקה שמחלקת בין חטופים"

אנה ברסקי צילום: פרטי
אוגדה 98 ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל
הקבינט
הקבינט | צילום: חיים צח, לע''מ

לשכת ראש הממשלה הגיבה על פרסום פרטי המתווה המוצע והדגישה כי "הדיווחים על העסקה אינם נכונים וכוללים תנאים שאינם מקובלים על ישראל. ממשיכים עד לניצחון המוחלט". על פי הגורמים הישראלים, ישראל נתנה אור ירוק ל"מסגרת העסקה", אך לא לפרטים שהוצעו על ידי המתווכים וכי חלק מהסעיפים שהוצעו אינם מקובלים על ישראל, אך עדיין - ניתנה הסכמה "מסגרתית- עקרונית". לאחר מכן ההצעה הועברה לחמאס.

עד כה ארגון הטרור התעקש על דרישתו להתנות כל עסקה וכל מתווה בסיום מוחלט של המלחמה - התנאי שאינו מקובל על ישראל. הדיון סביב מתווה העסקה מתקיים ברקע ההתנגדות הברורה של השותפים הקואליציוניים של הליכוד. כך, שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ התייחס לאפשרות עצירת הלחימה בפועל כתוצאה מקיום העסקה ומסר: ״עצירת המלחמה לא באה בחשבון. המשמעות של הדבר הזה היא אבדן כל ההישגים שהשגנו בדם לוחמינו, זו מציאות שחלילה תאפשר לחמאס להשתלט מחדש על השטח ותסכן את תושבי הדרום ומדינת ישראל. זה שדר נוראי לאויבים מסביב וזה לא יקרה. כך גם שחרור מחבלים המוני שיהפוך כל יהודי בארץ ובעולם ליעד לחטיפות אנחנו לעולם לא נסכים לעסקה רעה כזאת. נקודה״.

לוחמי אוגדה 98 ברצועת עזה
לוחמי אוגדה 98 ברצועת עזה | צילום: דובר צה''ל

עם זאת, בשלב המוקדם של דיוני המתווה, בטרם הגיע לשלב המתקדם של אישור בממשלה, בציונות הדתית נמנעים מלהבהיר האם אישור מתווה החטופים יגרום למפלגה לפרוש מהממשלה או שמא רק יתנגדו לעסקה בהצבעה , ללא צעדים פוליטיים מרחיקי הלכת. גם במפלגת עוצמה יהודית של השר איתמר בן גביר לא מוכנים לקבל מתווה שכולל שחרור מסיבי של מחבלים עם דם על הידיים ואת עצירת הלחימה לתקופה ממושכת שבסבירות גבוהה תמנע מישראל לחזור ללחימה לאחר קיום העסקה.

הפגנה למען שחרור החטופים
הפגנה למען שחרור החטופים | צילום: Yonatan Sindel/Flash90
המחאה בעד עסקת חטופים
המחאה בעד עסקת חטופים | צילום: אבשלום ששוני

פורום תקווה של משפחות החטופים התייחס לעסקה הנרקמת לשחרור חטופים ומסר: "אנחנו כהורים וכמשפחות של חטופים לא יכולים להסכים לשום עסקה שמחלקת בין חטופים. כל עסקה שלא כלולים בה כולם בלי שום קריטריון תקבור בעזה את החטופים שלא יכללו בעסקה. אנחנו מתנגדים לעסקה שכוללת בתוכה שחרור מחבלים עם דם על הידיים. עסקת שליט התפוצצה לנו מול העיניים בשמחת תורה והחטופים שנמצאים בעזה עכשיו נחטפו בעקבותיה. יש כאן עשרה מיליון תושבים והאחריות שלנו צריכה להיות כלפי כל מי שגר כאן. את החטופים יש להחזיר בדרך הכוח או בהכנעה של החמאס שירגיש שהחטופים הם נטל ולא נכס".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
בני גנץ
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף