עיתונאי חדשות 13 צביקה יחזקאלי התראיין הבוקר (שני) לרדיו קול חי, והאשים את מצרים, קטר וארה"ב במעורבות שפוגעת באינטרסים הישראלים במלחמה בעזה. "סינוואר מכתיב כרגע את קצב העניינים. מכונת המלחמה שלנו עובדת בצורה מדהימה, אבל אנחנו לא יודעים עם מי יש לנו עסק. קטאר ומצרים עושות את העסקאות כי לשמור על חמאס", טען.
"אני חושד בכל המתווכים, קטר ממנת את חמאס, היא יצרה את כל הבעיה הזו. קטר, מצרים וארה"ב לא מאפשרות לנו לנצח", האשים. כמו כן, טען לסתירה בין מטרות המלחמה שהציבה ישראל: "שתי המטרות של החזרת החטופים והשמדת חמאס אלו מטרות סותרות. מההתחלה היום צריכים להחליט מה עדיף".
יחזקאלי סבר כי חברי הקבינט שבויים ב"קונספציה" שהובילה למחדל העצום בחודש אוקטובר האחרון: "חברי הקבינט כולם אנשי הקונספציה. משמרים את האויב ולא חותרים להשמיד אותו. כל התמרונים לא מביאים לתוצאה סופית. יש לנו פחד ממילים כמו לכבוש ולנצח, עוד לא התעוררנו".