סנוואר יניף דגל לבן? בישראל לא שוללים את התרחיש המפתיע

הכתב אבי יששכרוף העביר ביקורת חריפה על הממשלה כששוחח עם אודי סגל וענת דוידוב. בנוסף, עדכן בעניין עסקת החטופים: "יש מו"מ קשה, כדי להגיע לתנאים טובים יותר - הפעילות הצבאית בעזה צריכה להימשך

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
יחיא סנוואר
יחיא סנוואר | צילום: עטיה מוחמד, פלאש 90

בפתח שיחתם, התייחס יששכרוף לתשובות מצד החמאס נגד המתווה המתגבש: "זה חלק מהמו"מ, ולא הייתי ממהר להספיד את השיח שמתקיים בין חמאס לישראל. אני עדיין לא שמעתי איזושהי תשובה אחת ברורה מוגדרת. אין פה כן ואין פה לא מוחלט. יש פה כל מיני אמירות ורמזים. יש פה וויכוחים על השלב האחרון, יכול להיות שנראה התקדמות לגבי 35 החטופים הראשונים, עדיין לא יודע מה המספר של האסירים שישוחררו בתמורה, אבל יכול להיות שסביב השלב הראשון כן יש התקדמות".

בהמשך שיחתם, עלה נושא ההיכנעות לישראל: "אתה רואה את סינוואר עם דגל לבן?", שאלו המגישים. בתגובה, השיב הכתב כי  "מיהרנו לפסול את האפשרות שסינוואר יצא וייכנע, יש פה תרחיש כזה. אם זה קרא לאברהים חאלד, לעבדאללה ברגודי, יכול להיות זה יקרה לסינוואר ברגע האמת. עם הרבה לחץ צבאי על חמאס ועל הצמרת שלו, יכול להיות שנראה תרחיש".

כאשר נשאל "מה מאפשר את החמצן להמשך הקיום של חמאס כרגע מלבד החטופים?", הסביר יששכרוף כי "ראשית, אנחנו יודעים שחמאס נערך חודשים מראש לתרחיש הזה. יש לו אוכל, מים, חמצן במנהרות, וזה לא סוד גדול - המשאיות שאנחנו מכניסים עוברות לחמאס בסופו של דבר. אנחנו רואים את חמושי חמאס כל פעם משתלטים על המשאיות, חלק מזה הולך לידי חמאס, לזרוע הצבאית, ומועבר בדרך לא דרך לאותם מחבלים שנמצאים עדיין במנהרות".

עזתים במחאה נגד חמאס, דרשו שהמלחמה תיפסק | צילום: רשתות ערביות

לבסוף, כשנשאל האם עסקת החטופים מתרחקת, הוא ענה: "אני לא בטוח שהיא מתרחקת, יש פה מו"מ, מו"מ קשה. כדי להגיע לתנאים טובים יותר במו"מ הפעילות הצבאית צריכה להימשך, אפילו להתחזק, כדי שסינוואר יבין שאין לו יותר מדי ברירות".

תגיות:
יחיא סנוואר
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף