לאן נעלם סינוואר? מנהיג חמאס מנותק קשר - החלטות מתקבלות בלעדיו

במערכת הביטחון מעריכים כי מנהיג ארגון הטרור בעזה מנותק קשר כבר 10 ימים וכי חמאס קיבל מספר החלטות בלעדיו | כל הפרטים

אנה ברסקי צילום: פרטי
פעילות צה"ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

במקביל, במערכת הביטחון לא בטוחים מדוע זה קורה, האם בגלל שצה"ל נמצא אחריו במרדף מעל ומתחת לקרקע ובעקבות כך מתקשה לייצר קשר, או שמדובר במהלך טקטי שהוא מנסה להוביל, ונשמע איתו בהמשך המלחמה. ממה שמבינים במערכת הביטחון, ארגון הטרור כבר קיבל מספר החלטות בלי התייעצות עם סינוואר, לאו דווקא נושאים הקשורים למשא ומתן בין הצדדים בסוגיית שחרור החטופים.

עצרת למען החטופים
עצרת למען החטופים | צילום: אבשלום ששוני

כאמור, אחד מהפתרונות היצירתיים שמועלה על ידי גורמים שונים הוא "תסריט ביירות 1982", אז ישראל צרה על יאסר ערפאת והנהגת אש"ף בבירה הלבנונית עד שזו התפנתה בהסכמת ישראלית באמצעות אוניה שלוותה בידי הצי הצרפתי לאתונה, ומשם לתוניסיה.

לאחרונה פירסם ה"לה מונד" הצרפתי כי גורמים סעודיים פעילים מאחורי הקלעים והקימו מה שהם מגדירים "צוותי חשיבה" בניסיון להציע לצדדים פתרונות יצירתיים למשבר. מסמך חסוי שהגיע לידי כתב העיתון הצרפתי התווה תוכנית חדשה לסיום המלחמה אשר מרכיב מרכזי בה הוא שמנגנון סיום המלחמה צריך לכלול הגלייה של ראשי הזרוע הצבאית של חמאס שנמצאים כעת ברצועת עזה לחו"ל, ובאופן ספציפי כנראה לאלג'יריה.

תגיות:
מלחמת חרבות ברזל
/
יחיא סינוואר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף