אבו מאזן פנה לארה"ב ולחמאס לפעול להשלמת עסקת שחרור החטופים "במהירות האפשרית". לטענתו, בעקבות הלחימה בעזה ו"מות הקדושים" של מאות פלסטינים מידי יום - "עלינו לקחת על עצמנו את האחריות לעצור את המלחמה בעם הפלסטיני".
עוד דווח כי הפתיע ואמר: "הגיע הזמן שכולם יישאו באחריות, הדברים אינם נסבלים יותר", והוסיף: "אנחנו רואים בכולם אחראיים להצבת מכשולים כדי לשבש את העסקה". הוא המשיך: "אנו רוצים להגן על עמנו מפני ההשלכות של אסון חמור, לכן עלינו לקבל החלטות המשרתות את האינטרסים של עמנו ולהגן עליהם, כדי שנוכל להגן על מטרתנו ועל האינטרסים הלאומיים שלנו, על ידי עצירת התקיפות, הכרה במדינת פלסטין העצמאית עם מזרח ירושלים כבירתה, והמשך המתקפה הפוליטית שלנו".
עוד הוסיף לפי הדיווחים כי דרישותיו הן "סקירה מקיפה של מועצת הביטחון של האו"ם ושאר המוסדות הבינלאומיים להשגת חברות מלאה באו"ם עבור המדינה של פלסטין". הוא סיכם את הצהרותיו: "שוב, אנו קוראים לכולם, במיוחד לתנועת חמאס, להשלים במהירות את העסקה כדי שנוכל להגן על עמנו ולהסיר את כל המכשולים".