אבו מאזן בקריאה חריגה לחמאס: "השלימו במהרה עסקת חטופים"

יו"ר הרשות הפלסטינית ויו"ר אשף פנה לעם הפלסטיני ולחמאס ואמר: "עלינו לקחת על עצמנו את האחריות לעצור את המלחמה", והוסיף: "הגיע הזמן שכולם יישאו באחריות. זה כבר בלתי נסבל. רואים בכולם אחראיים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן | צילום: רויטרס

אבו מאזן פנה לארה"ב ולחמאס לפעול להשלמת עסקת שחרור החטופים "במהירות האפשרית". לטענתו, בעקבות הלחימה בעזה ו"מות הקדושים" של מאות פלסטינים מידי יום - "עלינו לקחת על עצמנו את האחריות לעצור את המלחמה בעם הפלסטיני".

עוד דווח כי הפתיע ואמר: "הגיע הזמן שכולם יישאו באחריות, הדברים אינם נסבלים יותר", והוסיף: "אנחנו רואים בכולם אחראיים להצבת מכשולים כדי לשבש את העסקה". הוא המשיך: "אנו רוצים להגן על עמנו מפני ההשלכות של אסון חמור, לכן עלינו לקבל החלטות המשרתות את האינטרסים של עמנו ולהגן עליהם, כדי שנוכל להגן על מטרתנו ועל האינטרסים הלאומיים שלנו, על ידי עצירת התקיפות, הכרה במדינת פלסטין העצמאית עם מזרח ירושלים כבירתה, והמשך המתקפה הפוליטית שלנו".

עוד הוסיף לפי הדיווחים כי דרישותיו הן "סקירה מקיפה של מועצת הביטחון של האו"ם ושאר המוסדות הבינלאומיים להשגת חברות מלאה באו"ם עבור המדינה של פלסטין". הוא סיכם את הצהרותיו: "שוב, אנו קוראים לכולם, במיוחד לתנועת חמאס, להשלים במהירות את העסקה כדי שנוכל להגן על עמנו ולהסיר את כל המכשולים".

עזתים במחאה נגד חמאס, דרשו שהמלחמה תיפסק | צילום: רשתות ערביות
תגיות:
חמאס
/
הרשות הפלסטינית
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף