תמונות חדשות חשפו: פעילי אונר"א חוטפים אזרחים בטבח של ה-7 באוקטובר

שר הביטחון יואב גלנט חשף בתדרוך לכתבים זרים את פרטיהם של 12 מחבלי חמאס המועסקים ע״י אונר״א והשתתפו בטבח ה-7 באוקטובר | צפו בתיעוד החדש

מתן וסרמן צילום: פרטי
חובשי ״הסהר האדום הפלסטיני״ סוחבים מחבל נוח׳בה שנפצע | צילום: דוברות משרד הביטחון

כמו כן, השר גלנט אמר לכתבים כי בידי ישראל מידע מודיעני מבוסס לפיו יותר מ-30 מעובדי הארגון השתתפו באופן פעיל במסע הרצח, וסייעו בחטיפת אזרחים וחיילים.

שר הביטחון הציג מספר נתונים, לפיהם 12% מתוך 13,000 עובדי אונר״א קשורים לארגוני הטרור בעזה, ו-1,468 מהעובדים אף פעילים בהם.

בתוך כך, גלנט מסר לכתבים סרטון שצולם במצלמות האבטחה של מעבר ארז ב-7.10, בו רואים כיצד חובשי ״הסהר האדום״ הפלסטיני מסייעים לפנות מחבל נוח׳בה שנפצע.

בהמשך לתדרוך של שר הביטחון גלנט אודות חובשי "הסהר האדום" שמסייעים לפנות מחבל נוח'בה שנפצע - הצלב האדום בחשבון הטוויטר הרשמי מצהיר: "מניתוח של הסרטון עולה כי האדם בסרטון לא במדים של הסהר האדום, ולא מדובר באמבולנס של הסהר האדום". בנוסף, את הפוסט קישרו לציוץ שמביא את גרסתו של הסהר האדום לאירועים וטוען בשנית כי לא מדובר בעובד של הסהר האדום והאמבולנס לא שייך לארגון. עוד הצהירו כי הם מחויבים לעקרונות ההומניטריים של הצלב האדום ולניטרליות, וכי טיפול רפואי הוא זכות לכולם, וצריך להעניק אותו לכל מי שנזקק ללא קשר להשתייכותו.

פעילי אונר״א בזמן חטיפת אזרחים ישראלים
פעילי אונר״א בזמן חטיפת אזרחים ישראלים | צילום: דוברות משרד הביטחון
פעילי אונר״א בזמן חטיפת אזרחים ישראלים
פעילי אונר״א בזמן חטיפת אזרחים ישראלים | צילום: דוברות משרד הביטחון
תגיות:
רצועת עזה
/
אונר''א
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף