סיר לחץ על אש קטנה: הרמדאן הוא הגפרור שעלול להצית את השטח

סגנית ראש המל"ל לשעבר אל"מ (מיל') טליה לנקרי התייחסה ב-103FM לכוננות לקראת החודש ואמרה כי "יש שטח שמבעבע". על החזית הדרומית: "זה ייקח עוד זמן"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עימותים בהר הבית גרמו למתיחות ביטחונית (רויטרס) | צילום:

"לצד זה שאנחנו כמדינה החלטנו את ההחלטה הזו לאפשר את חופש הפולחן, מצד שני יש שטח שמבעבע מלמטה וכוחות כמו איראן, חמאס, ביו"ש, ברשתות, עוצמה מאוד גדולה ומוטיבציה אדירה לפגע. ראינו את הפיגועים, אנחנו רואים שזה מתקיים גם לא ברמדאן", הוסיפה.

"צריך לנתק את צפון הרצועה מהדרום בהיבט התת קרקעי"

נוסף על כך התייחסה סגנית ראש המל"ל לשעבר לניהול המערכה ברצועת עזה. "אני חושבת שיש פער אדיר, לפחות ממה שאנחנו רואים כאזרחים, בין ההישגים הצבאיים הטקטיים המאוד משמעותיים. צריך להגיד שצפון הרצועה כרגע במצב של חופש פעולה מוחלט של צה"ל. אני לא אומרת שלא יכול לקרות שם אירוע, זה עדיין קיים, הם החליפו שם את שרשרת הפיקוד להערכתי בפעם השלישית החמאס", אמרה.

חרבות ברזל: עזתים עוזבים את בתיהם
חרבות ברזל: עזתים עוזבים את בתיהם | צילום: מג'די פתחי/TPS

לדבריה, "יש שם חופש פעולה מוחלט. יש צורך לעשות דבר אחד מאוד ברור, לנתק את צפון הרצועה מדרום הרצועה בהיבט התת קרקעי. כי מעל הקרקע אנחנו רואים את הדברים, יש שליטה מלאה, הסיפור של התת קרקע הוא סיפור מורכב, לכן יש צורך לניתוק מוחלט. יש עדיין כ־200 אלף אזרחים בצפון הרצועה, המחבלים שנמצאים שם עובדים בחסות האזרחים, חמאס מונע מהאזרחים לנוע דרומה. יש שם עוד עבודה כדי להגיע לשליטה מלאה, הלחימה מתבססת בעיקר על סיפור הפשיטות וניתוק הרצועה, זה ייקח עוד זמן, אני מניחה חודשים בודדים".

תגיות:
רמדאן
/
הר הבית
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף