הפעולה ברפיח קרובה מתמיד: זה הצעד שמבצעת ישראל לפני תחילתה | דיווח

בכאן רשת ב' דווח על צעד מעשי שביצעה ישראל, על מנת לאפשר את הפעולה ברפיח. זאת, כ-200 ימים לאחר הטבח הרצחני שביצעו מחבלי חמאס, שהוביל גם לחטיפתם של מעל ל-200 ישראלים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
כוחות צה"ל ברצועת עזה - חרבות ברזל
כוחות צה"ל ברצועת עזה - חרבות ברזל | צילום: דובר צה"ל

ישראל עומדת להרחיב באופן משמעותי את המרחב ההומניטרי ברצועה, זאת לקראת הפעולה הקרקעית הצפויה בפריח, כך דווח הבוקר (שני) בכאן רשת ב'. בדיווח נמסר, כי המהלך הוא צעד מעשי בדרך לתחילת ביצוע הפעולה, שעליה מדברים הגורמים השונים בממשלה כבר מזה זמן רב.

פוטנציאל הקליטה במקום צפוי להיות עצום, ולכלול כמיליון מקומות. עוד דווח כי במקום כבר נבנו חמישה בתי חולים שדה, וכי מדובר באיתות לכל הצדדים לכך שהפעולה הרפיח אכן מתקרבת.

תיעוד מתקיפות צה"ל בלבנון | צילום: דובר צה"ל

בתוך כך, טיל קרקע-אוויר שוגר הלילה לעבר כלי טיס מאויש מרחוק של חיל האוויר שפעל בשמי לבנון, כתוצאה מכך הכלי נפגע ונפל בשטח לבנון. האירוע מתוחקר. מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו את אתר השיגור ממנו שוגר הטיל.

אתמול, נקבע מותו של זימל, בן 27 מאבן יהודה, סגן מפקד פלוגה בגדוד 8103, שנפצע באורח קשה בתקיפת כטב"ם הנפץ ביישוב ערב אל-עראמשה שבגליל בשבוע שעבר.

תגיות:
רצועת עזה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף