הכניסה לרפיח קרובה מתמיד? בכיר צבאי מאשר: "סיימנו את ההכנות"

בדיווח של הניו יורק טיימס נאמר מפי גורם ישראלי כי צה"ל מתכנן להרחיב את השטח ההומניטרי בדרום רצועת עזה. עוד נאמר כי צה״ל ביצע את כלל ההכנות הנדרשות לתחילת מבצע ברפיח - וממתין לאישור הממשלה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תושבים מרפיח נמלטים מבתיהם | צילום: רשתות ערביות

העיתון האמריקאי, ניו יורק טיימס, דיווח הלילה (רביעי), כי במידה וישראל תחל בתמרון קרקעי נרחב באזור העיר רפיח שבדרום רצועת עזה, האזור ההומניטרי על קו החוף שיועד לקלוט פליטים עזתים יורחב משמעותית, כך על פי גורם ישראלי צבאי. עוד נאמר בדיווח כי דברי הגורם הישראלי מעידים על כך שצה"ל מתכנן להיכנס לרפיח בעתיד הקרוב.

השליח האמריקאי המיוחד לנושאים הומניטריים בעזה, דיוויד סאטרפילד, חזר על חששותיו של ממשל ביידן לגבי תוכניותה של ישראל להיכנס לרפיח. "לא נוכל לתמוך במבצע קרקעי ברפיח ללא תוכנית הומניטארית הולמת, אמינה וניתנת לביצוע", אמר סאטרפילד במהלך מסיבת עיתונאים שערך בוושינגטון והזהיר כי כניסה לרפיח תסבך את משלוחי הסיוע ותעקור אזרחים פלסטינים שכבר נעקרו מספר פעמים.

בתוך כך, בגלי צה"ל דווח כי גיוס שתי חטיבות המילואים לעזה מעיד על כך שבישראל שוקלים להקדים את הפעולה ברפיח מהמועד המקורי שתוכנן.

חטיבות המילואים שצה״ל גייס אמש הן כרמלי (2) וחטיבת השריון 679. שתיהן צפויות להיכנס למרכז הרצועה - חטיבה אחת תתפוס את מסדרון נצרים וחטיבה נוספת תאבטח את המזח האמריקני שמוקם בחופי עזה.

עזתים בעיר האוהלים ברפיח
עזתים בעיר האוהלים ברפיח | צילום: רויטרס

למרות הלחץ הבינלאומי לסגת מכל פעולה צבאית ברפיח, גורמים ישראלים התבטאו פעמים רבות בנוגע לתוכניות של צה"ל להיכנס לעיר הדרומית במטרה להילחם בגדודי החמאס שעדיין פעילים באזור. האפשרויות לפינוי העקורים הנמצאים באזור רפיח מוגבלות, זאת משום שמצרים כמעט ואינה מאפשרת יציאת עזתים מרפיח דרך הגבול המצרי.

גורם צבאי בכיר ישראלי אמר לרויטרס כי צה״ל ביצע את כלל ההכנות הנדרשות לתחילת מבצע ברפיח, ויכול להתחיל באופן מיידי ברגע שיקבל את אישור הממשלה.

תגיות:
ישראל
/
רפיח
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף