סמוך למתקני האו"ם: עשרות "שמורות טבע" של חיזבאללה בלבנון נחשפות

מכון המחקר עלמא לאתגרי הביטחון של ישראל בצפון, פועל בתקופה האחרונה למיפוי שטחים צבאיים פתוחים של ארגון הטרור המסתתרים בסבך צמחיה טבעית. לפי הערכות, בינואר הותקפה שמורת טבע בוואדי סלוקי

שקד שדה צילום: באדיבות המצולמת
ירי לעבר מטרות חיזבאללה בלבנון
ירי לעבר מטרות חיזבאללה בלבנון | צילום: פלאש 90

בשימוש חיזבאללה, אותם האתרים הצבאיים המיוערים בדרום לבנון - והכניסה לאזורים אלו - אסורה. אזרחים מקומיים, כוחות יוניפי"ל ואפילו צבא לבנון אינם מורשים להיכנס ואף להתקרב לשטחים הללו. חלקם קרובים מאוד לכפרים וליישובים - ואף ממוקמים ליד בסיסי צבא לבנון ויוניפי"ל. אזורים צבאיים אלה משמשים את חיזבאללה, בשגרה ובחירום, לצורכי אימונים, מחסני נשק, אזורי פריסה, אזורי הגנה, אזורי שיגור רקטות וטילים.

עוד מעריכים, כי בחלק מאזורים צבאיים אלו - ישנן גם תשתיות תת קרקע המשמשות למטרות צבאיות שונות. על פי מכון המחקר, היום (רביעי) ככל הנראה הותקף אחד מתוך 26 האתרים הצבאיים שמופו - בין עייתא א-שעב לבין כפר ראמיה.

בהודעה של דובר צה״ל על התקיפה צוין כי ״צה"ל השלים היום תקיפה רחבה של כ-40 מטרות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב עייתא א שעב שבדרום לבנון באמצעות מטוסי קרב וארטילריה. בין המטרות שהותקפו - מתקני אחסון, אמצעי לחימה ותשתיות טרור ומטרות נוספות ששימשו את הארגון במרחב. כל זאת, כחלק ממאמץ השמדת תשתיות הארגון במרחב הגבול.

חיזבאללה עושה שימוש נרחב במרחב עייתא א שעב לצרכי טרור ומיקם במרחב עשרות אמצעים ותשתיות טרור של הארגון אשר כוונו לעבר העורף הישראלי״, כך נמסר. כל 40 המטרות, ככל הנראה נמנו כחלק מהאתר הצבאי של חיזבאללה בין עייתא א-שאב - לכפר ראמיה.

תקיפה בלבנון | צילום: רשתות ערביות

להערכת חוקרי המכון ״עלמא״, במהלך המלחמה מספר אתרים כאלה נפגעו, אך מדובר בעיקר באתרים שהם סמוכי גבול - ואילו האתרים שממוקמים בעומק לבנון - טרם הושמדו.

תגיות:
חיזבאללה
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף