החלפת כוחות וחיסול מחבלים: נמשכת ההיערכות לכניסה אפשרית לרפיח | צפו

על רקע המגעים לעסקת חטופים, הצבא ממשיך להיערך לפעולה נרחבת שתיתכן שתצא לפועל באזור רפיח. בין היתר, נכנסו כוחות מילואים לאזור המסדרון ברצועה, לאחר שכוחות סדירים יצאו ממנו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פעילות חטיבת ׳כרמלי׳ (2) במרחב מסדרון מרכז הרצועה
פעילות חטיבת ׳כרמלי׳ (2) במרחב מסדרון מרכז הרצועה | צילום: דובר צה"ל

צוותי המילואים ם׳יפתח׳ (679) ו׳כרמלי׳ (2) נכנסו במהלך השבוע האחרון לרצועת עזה. זאת, על מנת לקחת את האחריות על מרחב מסדרון מרכז הרצועה, תחת פיקוד אוגדה 99.

עוד נמסר מדובר צה"ל כי הכוחות הלוחמים בשיתוף כוחות נוספים של הנדסה והיחידה הרב מימדית, מבצעים פשיטות ממוקדות לחיסול מחבלים, איתור והשמדת תשתיות טרור במרחב. הפשיטות מתקיימות תוך הגנה על מרחב מסדרון מרכז הרצועה וביצוע פעולות שיאפשרו את העברת הסיוע ההומניטרי.

פעילות חטיבת ׳כרמלי׳ (2) במרחב מסדרון מרכז הרצועה | צילום: דובר צה"ל

כמו כן, ביום שישי האחרון קיימו מפקד פיקוד הדרום, אלוף ירון פינקלמן ומפקד אוגדה 99, תת-אלוף ברק חירם הערכת מצב בשטח עם הכוחות הלוחמים. במסגרת הערכת המצב, דנו בפעילותו הכוחות במרחב ואישרו תכניות מבצעיות להמשך.

תגיות:
צה"ל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף