"אני סבור שראשי חמאס בוטחים במצרים בכל פרט בנוגע לערובות העתידיות, מכיוון שהמצרים עצמם סבורים שההשלכות האפשריות של המשך המלחמה בעזה עלולות לסכן את הביטחון הלאומי המצרי", הוסיף, "בשלב הזה של המלחמה מצרים אינה רק מתווך, אלא גם צד.
אם ישראל תחליט לפלוש לרפיח, על כל ההשלכות המשתמעות מכך, החל מהגירת תושבים ועד לפרטי הסכם השלום בין ישראל למצרים. על כן, אני סבור שחמאס תשים את מבטחה הפעם במצרים, גם אם היא תנסה לשנות פרטים מסוימים הנוגעים לשלב הראשון".
"לאורך התקופה האחרונה מתגבשים סידורים מסוימים שיוציאו את שני הצדדים מההתעקשות שלהם על משפטים וביטויים מסוימים שמטרפדים את ההגעה לעסקה ולהפסקת אש", טען, "בכל האזור והעולם רוצים להפסיק את המלחמה הזאת, ולכן ואני סבור שחמאס תיענה לדרישות מצרים ולמסמך המצרי הזה.
במסמך יש בו נתונים כלליים ופרטים באופן שיביא בהכרח להגשמת מטרות העם הפלסטיני לסיים את המלחמה הזאת והוא יכול להביא בסופו של דבר גם להליך מדיני, שמטרתו בהכרח פתרון צודק וכולל לבעיה הפלסטינית. אני סבור שחובה על חמאס לגרום לנתניהו להחמיץ את ההזדמנות הפעם ולקבל את מה שמצרים הציעה על רקע הלחץ הדיפלומטי האזורי, הבינלאומי והאמריקני".
ישראל וחמאס נתונות בימים אלה תחת מסע לחצים אדיר, ששיאו צפוי להירשם היום ומחר עם ביקורו של מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן בארץ. אתמול ביקר בלינקן בריאד, בירת ערב הסעודית, והצהיר כי חמאס קיבל הצעה ישראלית "נדיבה ביותר", כלשונו, לעסקה לשחרור חטופים תמורת הפסקת אש.
"אני מקווה שחמאס יקבלו את ההחלטה הנכונה", הוסיף מזכיר המדינה האמריקאי, "יש שני מסלולים בהם ניתן להתקדם כרגע. מסלול של מעגל אלימות בלתי פוסק או מסלול של אזור משולב יותר שמתאחד נגד האיום המשותף מאיראן. הדרך הטובה ביותר להביס את איראן וחמאס היא אם לישראל תהיה נורמליזציה עם כל מדינה באזור וכן יממומש החזון של מדינה פלסטינית".