צה״ל פועל מאז שעות הלילה בשתי זירות לחימה בגבול לבנון ובשכונת זיתון בדרום העיר עזה, כאשר בגבול לבנון ובזירת סוריה מנסה צה״ל למנוע מחיזבאללה את קביעת סדר היום המלחמתי ובשעות הבוקר ביצע צה״ל סיכול ממוקד של שני פעילי חיזבאללה שנסעו בכלי רכב סמוך לצידון. לאחר מכן, בשעות הצהריים נשמעו אזעקות ראשונות היום בנטועה שבגליל המערבי.
במקביל ממשיך צה״ל לגבות מחיזבאללה ומתמציות שיעיות הפועלות במרחב מחיר תוך פגיעה בנכסים שלו על אדמת לבנון וכן בסוריה. על פי דיווחים סורים כוחות צה״ל תקפו מבנה ששימש את אחת המליציות השיעיות שפעלה בחסות חיזבאללה. התקיפה בוצעה ברובע השיעי א-סיידה זיינב מדרום לבירה דמשק, אזור מועד לפעילות והנוכחות של איראן ושלוחותיה. הסורים דיווחו כי הירי בוצע כנראה מהאוויר מאזור צפון רמת הגולן.
בתוך כך, מזל"ט ישראלי תקף הבוקר (חמישי) מכונית שהכילה אנשי כוח רדואן של חיזבאללה, בעיירה בפליח בדרום לבנון. לפי כתב אל-חד'ת, ישנם ארבעה הרוגים ואחד במצב אנוש. אמש, מטוסי קרב תקפו מבנה צבאי המשויך לכוח רדואן בארגון הטרור חיזבאללה במרחב ג'בל רזלן ומבנים צבאיים נוספים של הארגון במרחבים אל-חיאם, אל עדייסא, בליידא, מרון א-ראס ועייתא א-שעב. מוקדם יותר השבוע, חמישה מחבלים בתקיפות השונות בדרום לבנון - שניים מהם של חזבאללה, שלושה של הג׳יהאד האסלאמי.
החיסולים מגיעים לאחר יום קרב קשה בצפון, במהלכו עשרות רקטות ומספר כטב"מים שוגרו לגליל המערבי, כטב"ם נפל במרחב יערה. גם ברמת הגולן נשמעו אזעקות עקב חשש מחדירת כלי טיס עוין. במטולה נרשמה פגיעה ישירה, כאשר לא נשמע אזעקה בעיר.
שר הביטחון יואב גלנט קיים הבוקר הערכת מצב באוגדה 91 ״עוצבת הגליל״, יחד עם מפקד האוגדה תת-אלוף שי קלפר וקציני המטה של האוגדה. גלנט עמד על התאמת פעילות כוחות צה״ל למול התוקפנות של כוחות חיזבאללה, ועל התקיפות בשטח לבנון לסיכול מחבלים ופגיעה בתשתיות טרור.