יועצו של חמינאי: "לאיראן יש את היכולת לייצר פצצה גרעינית"

בתקשורת האיראנית דווח כי כמאל חראזי, יועצו של המנהיג העליון עלי חמינאי אמר, כי "אם קיומה של איראן יהיה תחת איום, לא תהיה לנו ברירה אלא לשנות את הדוקטרינה הגרעינית שלנו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הכור הגרעיני בושהאר באיראן
הכור הגרעיני בושהאר באיראן | צילום: רויטרס

על פי דיווח בתקשורת האיראנית, חראזי אמר שארצו "לא קיבלה החלטה לייצר נשק גרעיני", אך הוסיף כי "אם קיומה של איראן יהיה תחת איום, לא תהיה לנו ברירה וניאלץ לשנות את הדוקטרינה הגרעינית שלנו".

בלינקן מצהיר: "כל האופציות על השולחן - לאיראן לא יהיה נשק גרעיני" | צילום: רויטרס

כזכור, בליל 14 באפריל תקפה איראן את ישראל באמצעות 130-110 טילים בליסטיים, כ-185 כטב"מים ו-36 טילי שיוט. במבצע הגנה נרחב, שקיבל את השם מבצע "מגן ברזל", יירטו כוחות ההגנה של צה"ל והקואליציה הצבאית בהובלת ארצות הברית, 99 אחוזים מהאיומים. יעדי התקיפה היו בסיסי צה"ל בנגב וברמת הגולן. התקיפה הגיעה בתגובה להפצצת הקונסוליה האיראנית בדמשק שבועיים קודם לכן אשר יוחסה לישראל, והפעם הראשונה שבה איראן תקפה את ישראל בגלוי משטחה.

ב-19 באפריל הותקף בסיס חיל האוויר באספהאן שבאיראן, וכן הותקף שדה התעופה א-ת'עלה באזור א-סווידא בדרום סוריה. התקיפות יוחסו לישראל.

תגיות:
איראן
/
הגרעין האיראני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף