אמש (שבת) שודרה בערוץ 14 כתבה אודות מיכאל מושיאשוילי, לוחם שב"כ שנפל בקרב הרואי סמוך לקיבוץ זיקים בשבעה באוקטובר. פרט אחד מתוך דבריו של אביו של מיכאל, יעקב, הדהים את הצופים - העובדה שבנו יצא להילחם על דעת עצמו, כאשר על פיו - ההוראה של השב"כ באותו יום הייתה לא לצאת מהבית.
"לאחר פרוץ המלחמה, הנחה ראש השב"כ את עובדי השירות במקצועות הלחימה, לצאת באופן מתואם וסדור במסגרת יחידותיהם אל זירות הלחימה ורבים מעובדי השב"כ יצאו לשטח, ונלחמו במחבלי החמאס ביישובי העוטף. לצערנו בקרבות הללו נפלו ונפצעו אנשי שב"כ", ציינו.
כך סיפר יעקב מושיאשוילי על מה עשה בנו באותה השבת השחורה: "הוא רואה את מה שקורה בשדרות והוא אומר 'לא יכול להיות דבר כזה'. כי הייתה הנחיה של השב"כ לא לצאת מהבית באותה נקודת זמן. הוא לא ראה שום דבר, היה לו מסך מול העיניים שהוא חייב לצאת, יהתפך העולם".
המראיינת נוה דרומי, שככל הנראה הבינה את הגודל של מה שמושיאשוילי אמר, התעכבה על כך ושאלה: "אז השב"כ מוציא הודעה לא לצאת והוא גם יוצא מהבית וגם כותב לחברים שלו?". האב השכול השיב בחיוב.
עוד נכתב: "הנחיה של רונן בר לאנשי השב"כ לא לצאת מהבית ביום הטבח. כל הצמרת הביטחונית שלנו, רקובה מהיסוד" ואלו רק חלק מתגובות זועמות שחורכות את הרשת.