מטח הרקטות החריג לעבר מרכז הארץ זכה היום (ראשון) לסיקור נרחב בכלי התקשורת. מי שפחות התרשמו מכך הם תושבי הצפון, שחלקם טוענים כי המדינה נרמלה את מצב המלחמה באזור מגוריהם.
רפאל סלאב, ממנהיגי ארגון ׳לובי 1701׳ מתח ביקורת ואמר כי ״עד לשעה זו ביום, נשמעו לפחות שש התרעות בצפון, אך בקושי ציינו זאת בחדשות. לצערי, הגענו למצב של נרמול המצב הביטחוני בצפון. צריך להבין, יש את מדינת תל אביב - ואת מדינת הגליל. כשיש ירי לגליל, התקשורת צריכה לעצור ולקיים גם כן משדרים מיוחדים כדי לא להפוך את המצב לשגרה".
"בתחילת המלחמה כשהיו שיגורים במרכז, היו משדרים מיוחדים בכל פעם כאשר נורה מטח. כך גם היום קרה. מתעלמים מהמצב בצפון, והפערים בין הפריפריה הצפונית והדרומית למרכז הם לא רק ביטחוניים - אלא נוגעים גם בחינוך, כלכלה, רפואה. בהתאם לכך, החלטתי להקים אוהל מחאה מול משרד ראש הממשלה, כדי לדאוג שלא ינרמלו את המצב בצפון, ושנחזור לביתנו עם פתרון ביטחוני ראוי ואמיתי״.