מעלות הילוך: המתווכות חותרות לקידום עסקת חטופים ומשנות אסטרטגיה

שלושה מקורות אמרו לסוכנות הידיעות כי ייפתח "קו ישיר" בין ישראל לארה"ב, וכי יבוצע לחץ על חמאס שלא לשבש את העסקה. ארגון הטרור הגיב: "כל הצעה חדשה שאינה כוללת הפסקת אש קבועה ברצועת עזה היא התחמקות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ההפגנה בקפלן להחזרת החטופים | צילום: אבשלום ששוני

מקורות יודעי דבר אמרו אתמול (שלישי) לסוכנות הידיעות הערבית העולמית כי המתווכות, ארה"ב, מצרים וקטאר, החליטו לחתור לקידום עסקת חטופים בעזה.

ההפגנה בקפלן להחזרת החטופים | צילום: אבשלום ששוני

בנוסף דווח כי המקורות הקשורים לתיק המו"מ אמרו כי ישנן בקשות אמריקאיות להפעיל לחץ על חמאס כדי "לא להחמיץ את ההזדמנות החדשה להסכם". עוד הוסיפו כי האמריקאים התחייבו ללחוץ על ישראל כדי שהמו"מ לא ישובש, וכן ציינו כי הם ייפתחו קו תקשורת קבוע עם ישראל למעקב אחר המשא ומתן.

ומה חמאס אומרים?

גורם בחמאס אמר לסוכנות הידיעות העולמית הערבית כי ארגון הטרור לא יסכים לפתוח בסבב מו"מ חדש ללא פרטים ומגבלת זמן: "התנועה לא תסכים לפתוח בסבב מו"מ חדש כמו קודם, ללא פירוט ומגבלת זמן לתהליך המשא ומתן. לא ניפול בפח של נתניהו, שמנסה להימלט. הלחצים הפנימיים והחיצוניים המופעלים עליו באמצעות דיבור על תהליך מו"מ חדש עם אפשרויות פתוחות".

לפי הדיווחים, ישראל בעד להתגמש

זאת לאחר שב"וואלה!" דווח לפני כשלושה ימים שישראל הגישה הצעה רשמית למתווכות, וזאת לאחר שממשלת ישראל החליטה לחדש את המגעים. עוד דווח כי העסקה שהוצעה מטעם ישראל כוללת נכונות להתגמש באשר למספר החטופים החיים שישוחררו בשלב הראשון של העסקה, וכן נכונות לדון בשלום קבוע ברצועה.

תגיות:
מצרים
/
קטאר
/
ארה"ב
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף