הסלמה משמעותית: בצה"ל מודים - חזבאללה ירה כטב"מ לעמק יזרעאל, היירוט נכשל

כטב"ם חצה מלבנון ונפל בשטחים פתוחים במרחב עמק יזרעאל. בוצע ניסיון יירוט שלא צלח לעבר המטרה. בנוסף, זוהה כטב"ם נוסף שחצה מלבנון ונפל במרחב שומרה

שקד שדה צילום: באדיבות המצולמתאבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
כטב"ם שיורט ליד כפר כנא | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

אזעקות נשמעו היום (שישי) בנוף הגליל, לראשונה מאז דצמבר. מצה"ל נמסר כי שוגר מיירט לעבר מטרה חשודה ובעקבות כך הופעלה התרעת צבע אדום במרחב מחשש לשברי ירוט.

מהמועצה האזורית עמק יזרעאל נמסר כי התרעות הופעלו באזור נצרת, נוף הגליל, ריינה, משהד וכפר כנא, בשל יירוט באזור צומת גולני. לאחר תחקור האירוע, התברר כי מדובר בכטב"ם שחצה מלבנון ונפל בשטחים פתוחים במרחב עמק יזרעאל. בוצע ניסיון יירוט שלא צלח לעבר המטרה. בנוסף, זוהה כטב"ם נוסף שחצה מלבנון ונפל במרחב שומרה. התרעות על ירי רקטות וטילים הופעלו מחשש לנפילת שברי יירוט. בכלל האירועים אין נזק ואין נפגעים. האירוע מתוחקר.

מדובר בהסלמה ממשית, שכן מדובר בחדירה לעומק של שבעים ק״מ מהגבול. בפעם הקודמת שחדר כטב"ם של הארגון לעומק השטח, זה היה בעת שפגע בטל שמים הנמצא בצומת גולני יותר מ-50 ק״מ מהגבול.

בתוך כך דיווחו גולשים על ירוט במרחב צומת גולני וערוצי תקשורת ערבים ישראלים דיווחו על נפילת רקטה סמוך לכפר כנא בגליל, כ-35 ק"מ מהגבול עם לבנון. עוד דווח, כי כתוצאה מהיירוט ונפילת רסיסים פרצה אש במקום.

חטיבת האש 282 בזירה הצפונית | צילום: דובר צה"ל

אתמול התייחס לסוגיה זו מפקד פיקוד הצפון, אלוף אורי גורדין, שאמר כי "אנחנו ערוכים ומוכנים, וכשנפקד, האויב יפגוש צבא חזק ומוכן. לא ננוח לרגע ונמשיך להילחם בעוז ובתבונה עד להשלמת המשימה, החזרת הביטחון ותחושת הביטחון לצפון. האחריות הזו ברורה והיא מונחת על כתפינו".

תגיות:
נוף הגליל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף