תרגיל ההטעיה והמבצע בלב מחנה הפליטים: כל מה שאפשר לספר על החילוץ

כל אוגדה 98 נתנה מעטפת למבצע תוך שהכוחות מבצעים תרגיל הטעיה ומבצעים פעילות הסחה למבצע. חיל האוויר העמיד מעטפת אווירית

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
תקיפות ברצועת עזה (צילום: רשתות ערביות) | צילום: רשתות ערביות

במבצע במחנה הפליטים נוציראת שבמרכז הרצועה, לוחמי ימ"מ חילצו היום (שבת) את החטופים נועה ארגמני, שלומי זיו, אלמוג מאיר ז'אן ואנדרי קוזלוב בעודם בחיים.

הפעולה החלה לפני מספר שבועות כאשר השב"כ אסף מידע מדויק על המצאות ארבעת החטופים בשתי מבנים שונים במחנה נוסיראת במרכז הרצועה. כוחות של השב״כ הצלחנו למפות את המבנים ויחד עם אמ״ן נבנתה תוכנית פעולה כאילו נלקחה מהסרטים. קצין בכיר מאוד שהיה בחפק המבצע אמר: "הייתי באין ספור פעולות מעבר לקווים פיקדתי על פעולות נועזות אבל הפעולה הזאת היא הפעולה הנועזת ביותר שראיתי בחיי״.

החטופים ששוחרו
החטופים ששוחרו | צילום: באדיבות המשפחה

המשימה לשחרור החטופים הוטלה על הימ״מ. הכוחות התאמנו למבצע במשך כמה שבועות. הלילה ניתן האות. ראש השב״כ רונן בר יחד עם הרמטכ״ל הרצי הלוי פיקדו באופן אישי על המבצע. בחפק השב״כ ישבו במהלך המבצע שר הביטחון, מפקד חיל האויר אלוף פיקוד דרום אאד אמן וראש אגף המבצעים.

תגיות:
חטופים
/
חרבות הברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף