עשרות בניינים הרוסים וגופות ברחובות: נזק חילוץ החטופים מעזה נחשף

הניו יורק טיימס פרסם תחקיר מקיף על תקיפות צה"ל במבצע הצבאי שבו חולצו ארבעת החטופים ממחנה הפליטים נוסיראת, ממנו עולה כי במשך שעתיים הותקף האזור וגרם למותם של נשים וילדים רבים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מחנה הפליטים נוסיראת לאחר תקיפות חיל האוויר, מבצע ארנון
מחנה הפליטים נוסיראת לאחר תקיפות חיל האוויר, מבצע ארנון | צילום: רויטרס
4
גלריה

כחודש לאחר מבצע ארנון, שבמסגרתו חולצו משבי חמאס ארבעה חטופים ישראלים, פרסם השבוע עיתון הניו יורק טיימס כתבת תחקיר מקיפה על הנזק האדיר שגרמו "תקיפות ההסחה" שביצע חיל האוויר בעת המבצע.

בעיתון ניתחו עשרות סרטונים שצולמו ביום המבצע וכן השוו תצלומי אוויר שצולמו בימים לאחריו, ומצאו כי לפחות 42 בניינים נחרבו או ספגו נזק משמעותי ב-19 תקיפות ישראליות.

נועה ארגמני, אלמוג מאיר, שלומי זיו, אנדרי קוזלוב
נועה ארגמני, אלמוג מאיר, שלומי זיו, אנדרי קוזלוב | צילום: באדיבות המשפחה

לפי הניו יורק טיימס, בין החילוץ עצמו לבין יציאת הרכבים לדרכם עם החטופים עליהם עברו דקות ספורות, אך התקיפות המאסיביות נמשכו לפחות שעתיים. כאמור, זיהה הניו יורק טיימס לפחות 19 מתקפות אוויריות לאורך תא שטח של כשישה וחצי קמ"ר - בין מחנה הפליטים נוסיראת לחוף הים.

משרד הבריאות הפלסטיני דיווח באותו יום כי 247 בני אדם נהרגו בתקיפות, בעוד ישראל טוענת כי מניין ההרוגים עמד על כמאה. שני הצדדים לא יצרו הבחנה בין אנשי חמאס לאוכלוסיה בלתי מעורבת, והעיתון לא הצליח לאמת את שתי הטענות.

מחנה הפליטים נוסיראת לאחר תקיפות חיל האוויר, מבצע ארנון
מחנה הפליטים נוסיראת לאחר תקיפות חיל האוויר, מבצע ארנון | צילום: רויטרס

עם זאת, מעלה העיתון כי אחת ההפצצות התרחשה בשוק שבו שהו באותה שעה אזרחים רבים, ובאחד התיעודים נראים התושבים נמלטים כשמאחוריהם עשן סמיך. בתיעודים אחרים נראו כ-15 גופות פזורות ברחובות, בין היתר של נשים וילדים.

יאמן ומאומן מטר, תושבי רצועת עזה
יאמן ומאומן מטר, תושבי רצועת עזה | יאמן ומאומן מטר, תושבי רצועת עזה

מטר סיפרה כי לאחר הפריצה לבית, פתחו החיילים באש וירו בשני בניה - יאמן בן ה-12 ומואמן בן ה-15. "הייתי חסרת אונים", שיחזרה. "כל מה שיכולתי לעשות זה לצפות בהם מדממים למוות מולי". אחד מבניה מת מפצעיו, בעוד השני ספג פגיעה קשה אך שרד. לשאלת העיתון סירב צה"ל להסביר מדוע פתחו החיילים בירי לעבר שני הנערים.

בבית נמצאו ממצאים נוספים שמחזקים את עדותה, בהם סימני קליעים בקירות, מזרון ספוג דם, אזיקונים וקופסת סיגריות בעלת כיתוב בעברית. "כעבור 40 דקות בערך הם קיבלו שיחת טלפון ועזבו", סיפרה.

תגיות:
חמאס
/
רצועת עזה
/
מלחמת חרבות ברזל
/
חילוץ החטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף