צביקה יחזקאלי מסביר: אסור ללכת עכשיו לעסקת חטופים, נשאר עוד דבר אחד

הפרשן לענייני ערבים של i24NEWS שוחח עם ניסים משעל וטל שלו ב-103FM והביע את דעתו על המצב בצמרת חמאס בעקבות חיסולו המסתמן של מוחמד דף, וכן על המו"מ לעסקת חטופים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
זירת ניסיון החיסול של מוחמד דף (צילום: רשתות ערביות) | צילום: רשתות ערביות

"יש לנו גם את החטופים, ואנחנו לא רואים את חמאס מתגמש. הנהגת החמאס בחו"ל לא בקשר רציף עם סינוואר ואחיו. תקשורת לוקחת לפעמים כמה חודשים. אני לא יודע אם מוחמד ויחיא סינוואר בכלל בתקשורת איתם. אם המודיעין שלנו לא יודע איפה יחיא סינוואר נמצא, זה יותר גרוע מה-7 באוקטובר", פתח יחזקאלי.

על העסקה המתגבשת אמר יחזקאלי: "העסקה הנוכחית היא עסקת ביניים שמביאה לסוף המלחמה, ומבחינתי היא עסקה רעה. אין לך שום ערובה שכשאתה תיתן מה שתיתן, הם יקבלו את הפסקת המלחמה ותיכנס למנגנון שיוציא לך חטופים. אם היה תלוי בי, הייתי בוחן את האופציה הצבאית, ונותן ללחץ לתת את אותותיו. ישראל עדין לא ניצלה את כל היכולות שלה ללחוץ על חמאס כדי שהיא תתקפל. תראו מה קרה לפצצה חודרת בונקר אחד בחיסול של דף. עסקה היא מצב של אין ברירה, אנחנו יכולים עדין לעשות הרבה דברים על לנקודה הזאת".

"כשאנחנו אומרים הנהגה אנחנו חושבים על פורום שמתכנס. זה אדם אחד, וההחלטה היא רק בידו. עד שסינוואר לא ייתן את האו קיי זה לא יקרה. סיקרתי לפחות ארבעה סבבים כושלים. האזרחים שלהם באסון ואתם אומרים לא? כי עדין לא מספיק כואב לכם. ישראל לא מצאה את קו ההתאמה בין הלחץ לבין עסקת החטופים. איזה קלפים יהיו לנו ביד כשהם ידרשו עוד ועוד דברים תמורת חטופים וגופות. החטופים יישארו בידיהם?", סיים יחזקאלי את דבריו.

תגיות:
חמאס
/
מוחמד דף
/
צביקה יחזקאלי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף