לדבריו, לא מדובר בהסלמה פוטנציאלית. יש להם מידע לפיו איראן מכשירה קבוצות ומיליציות השייכות לה באזורים שממזרח לפרת. איראן פועלת על מנת להעלות את מוכנות הלוחמים שלה במחוז דיר א-זור, בפרברי א-רקה ובפרברי חלב. הקואליציה הבינלאומית חוששת שבמקרה שתפרוץ מלחמה בסיסים אמריקניים בשטח סוריה יותקפו.
על כן, הם רואים את התגבורות הגדולות שמגיעות לבסיסים האמריקניים שכן ישנו חשש מפני תקיפות על ידי המיליציות של איראן בכל רגע. הם טוענים גם שהוצבו מערכות נ"מ בבסיסים האמריקאים באלקוניקו ובבסיס א-שדאדה שהוא הבסיס האמריקאי המשמעותי ביותר בנוסף לאי צמצום הכוחות האמריקאים בתוך שטח סוריה.
כלומר ארה"ב, בניגוד לפרסומים, נערכת או מרכזת כוחות במטרה להישאר בשטח סוריה. אולם הזירה החשובה היא זירת דיר א-זור שחווה דריכות וריכוז כוחות כל העת מצד שני הצדדים, משתי גדות הפרת. בין איראן והמיליציות שלה לבין כוחות הקואליציה הבינלאומית שפועלים גם כן בניסיון לגייס לוחמים. א-רחמן מציין כי כל ריכוזי הכוחות האלה לא קשורים לדאעש כלל, אלא קשורים לאיראן ולמיליציות שלה שפועלים בצורה משמעותית בתוך סוריה.