מתכוננים לכל תרחיש: מבחן גיוס החרדים לצה"ל יוצא לדרך

סערת גיוס החרדים לצבא: בצה״ל ובמערכת הביטחון ממתינים להגעתם של כאלף צעירים חרדים שאמורים להתייצב בלשכות הגיוס בטבריה, ירושלים ותל השומר

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
מחאת חרדים נגד הגיוס (צילום: אבשלום ששוני) | צילום: אבשלום ששוני

בצה"ל ובמערכת הביטחון מתכוננים ליום גיוס חרדים שיתקיים מחר (שני). בכוונת צה"ל להתאים את הליך הגיוס לאוכלוסייה ולפיכך לשכות הגיוס ייסגרו בבוקר למועמדים מהאוכלוסייה הכללית.

חרדים מפגינים נגד חוק הגיוס בתל אביב, יולי 2024
חרדים מפגינים נגד חוק הגיוס בתל אביב, יולי 2024 | צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

את פני הצעירים החרדים יקבלו חיילים שעברו הכשרה מיוחדת. הליך הראיונות והמיונים, הותאמו כך שיהיו ברורים ומובנים למועמדים. המסגרות בהן ישתלבו החרדים יכללו תפקידים בחטיבות הלוחמות, בחיל האוויר ובאגפים השונים, בהתאם לכישורים וליכולות של המגויסים.

חרדים בלשכת גיוס
חרדים בלשכת גיוס | צילום: חיים גולדברג פלאש 90

יעד הגיוס של צה"ל השנה עומד על שלושת אלפים חיילים חרדים נוספים, בהשוואה לשנים קודמות. עם זאת, חשוב לציין כי נכון להיום איננו יודעים אם כל מי שקיבל את צו הגיוס אכן יתייצב מחר בלשכה.

כזכור, ביוני 2024 פסק בג"ץ שאין מסגרת חוקית המאפשרת להבחין בין בני ישיבות לתושבים אחרים במדינת ישראל המחויבים בגיוס, ולכן לממשלת ישראל אין סמכות חוקית למנוע את גיוסם לצבא, ובהתאם לכך חובה לפעול לגייסם. ההחלטה גם אוסרת על העברת כספי תמיכה לישיבות וכוללים עבור תלמידים שקיבלו פטור.

תגיות:
גיוס חרדים
/
חיילים
/
צבא
/
מערכת הביטחון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף