אחרי שנבחר לאיש החזק בחמאס: סינוואר צפוי לשבור שתיקה

לאחר שמונה להחליף את איסמעיל הנייה, בעולם הערבי מעריכים שיחיא סינוואר יפרסם הצהרה בקרוב. על המינוי אומרים הפרשנים: "עדות לכך שהאיש עדיין יעיל, חזק ושולט בשטח בעזה, למרות המלחמה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סינוואר. מבנה שיניים יחודי בעל עקמומיות ורווחים
סינוואר. מבנה שיניים יחודי בעל עקמומיות ורווחים | צילום: עאבד רחים קטיב, פלאש 90
2
גלריה

העיתון הערבי העצמאי "ראיאליום" הציג את המסקנות וההשלכות האפשריות של המהלך, וכן טען כי סביר שסינוואר יפרסם הצהרה בקרוב. לפי הפרסום, הסופר והפרשן הפוליטי הפלסטיני איברהים אל-מדהון אמר בנושא: "אין ספק שבחירת סינוואר לתפקיד מהווה אתגר לישראל, וכן עדות לכך שהאיש עדיין יעיל, חזק ושולט בשטח בעזה, למרות המלחמה שנמשכת כבר כ-10 חודשים".

הניה וסינוואר במחאה נגד תוכנית עסקת המאה של טראמפ, 2019
הניה וסינוואר במחאה נגד תוכנית עסקת המאה של טראמפ, 2019 | צילום: חסן ג'די, פלאש 90

אל-מדהון הוסיף כי בחירתו של סינוואר לתפקיד "באה בתוך ההקשר הפנימי הטבעי, מפני שתפקד למעשה כסגנו של איסמעיל הנייה, בהיותו ראש תנועת החמאס בעזה".

לפי אל-מדהון "סינוואר הוא איש חזק המסוגל לנהל עניינים, וטבעי שייבחר לרשת את הנייה. הוא היה אחד המועמדים הבולטים לתפקיד זה לצד ראש תנועת חמאס, חאלד משעל". עוד לפי הפרסום, סביר שסינוואר יפרסם בקרוב הצהרה, בין אם מצולמת או כתובה, בה יצהיר על מינויו כראש הלשכה המדינית של חמאס.

דובר צה״ל דניאל הגרי התייחס אתמול לבחירת סינוואר בערוץ אלערביה הסעודי ואמר: "יחיא סינוואר הוא מחבל שאחראי למעשה הטרור הנפשע ביותר בהיסטוריה - השבעה אוקטובר. יש רק מקום אחד עבור יחיא סינוואר והוא לצידו של מחמד דף וכל הטרוריסטים שאחראים לשבעה באוקטובר. זה מקום היחיד שאנחנו מכינים ומייעדים לו".

תגיות:
חמאס
/
רצועת עזה
/
יחיא סינוואר
/
חיסול אסמעיל הנייה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף