הפלסטינים בטוחים: הפעיל בכוח קודס לא חוסל רק בשל תפקידו

גורם ביטחוני פלסטיני בביירות טען בריאיון לערוץ אל-נאבה הכוויתי כי החיסול הוא מסר ברור מישראל הנושא בתוכו מספר ממדים: "היא מגבירה את הלחץ על הכוחות הפלסטיניים בלבנון"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפה בלבנון (צילום: רשתות ערביות) | צילום: רשתות ערביות

הוא הסביר לעיתון ש"זוהי חציית כל הקווים האדומים, והמסר הזה נושא בתוכו מספר ממדים. הראשון הוא שהאישור שישראל לא רואה את המחנות הפלסטיניים בלבנון כמחוץ לתחום הפעולות הצבאיות שלה. השני הוא הגברת הלחץ על הכוחות הפלסטיניים בלבנון, שמטרתו לערער את יציבות המחנות ולזרוע מחלוקת בין הפלגים השונים. המצב מהווה איום לא רק על הפליטים הפלסטיניים אלא גם על היציבות הביטחונית בלבנון כולה".

המקור ציין כי "אי אפשר להתעלם מהממד האזורי והבינלאומי של התפתחות צבאית כזו. ההתמקדות של ישראל במחנות הפלסטיניים בלבנון עלולה להוביל את האזור למלחמה כוללת, שכן הפלגים הפלסטיניים, כולל חיזבאללה, לא יעמדו מנגד מול ההתרחבות הזו".

תקיפה בלבנון
תקיפה בלבנון | צילום: רשתות ערביות

ח׳ליל הינו אחיו של מוניר אל מקדאח, תושב לבנון שפועל עבור חיזבאללה ומשמרות המהפכה האיראנים, וממשיך לנסות ולקדם פיגועים בימים אלה. השניים פועלים במשותף בשירות משמרות המהפכה האיראנים, ומעורבים בהכוונת פיגועים והעברת כספים ואמל"ח לתשתיות טרור ביהודה ושומרון.

"כל שינוי המרחיק אותו מהנהגת המחנה יוביל לכישלון של תנועת הפת"ח, ורוב הפעילים שאינם משתייכים לאל-מקדח נמצאים בשולי המחנה והשפעתם פחותה״, עוד הסביר כי ״החיבור של האיראנים ושל חיזבאללה אליו הוא חיבור מתבקש לאור מעמדו בקרב הפלסטינים בלבנון ולאור קשריו ביהודה ושומרון״.

תגיות:
איראן
/
לבנון
/
פתח
/
חרבות הברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף