רמה אחת מעל כולם: פיצוצי הביפרים בלבנון יהדהדו לעוד שנים רבות

תא"ל (במיל') אמיר אביבי אמר בשיחה עם מעריב כי "נעשתה פה פעולה שנשענת על יכולת רבת שנים ומאוד מתוחכמת". בכיר לשעבר בשב"כ ל-103FM: "מבצע מדהים בכל קנה מידה"

פלד ארבלי צילום: ללאלוגו 103fm צילום: באדיבות 103FMלוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
פיצוץ מכשירי קשר של חיזבאללה | צילום: רשתות ערביות

בעקבות הדיווחים, שוחחנו עם תא"ל (במיל') אמיר אביבי, שאמר: "קודם כל, נראה על פי מקורות זרים שנעשתה פה פעולה שנשענת על יכולת רבת שנים ומאוד מתוחכמת. אחד המשפטים שיצא לי להגיד הרבה באולפנים בחודשים מאז השבעה באוקטובר הוא שביום שמדינת ישראל תחליט להעביר את כובד המשקל צפונה, זה לא יהיה דומה בשום דבר למה שראינו כשהיינו במגננה. אמרתי אתמול בפטריוטים שכל זה שכולם עסוקים בפוליטיקה ומי היה שר ביטחון, הדבר הכי משמעותי שאפשר לומר כרגע הוא שנראה שמדינת ישראל כבר החליטה שהיא הולכת למלחמה, וזה הדבר שהכי הפתיע אותנו".

הוא הוסיף: "אני מאוד רוצה שמי שחוקר את העניין מטעם חיזבאללה ילך לכל מיני כיוונים ויאבד את הידיים והרגליים בהבנה של איך עשו לו כזה מבצע. בהחלט אפשר להרוג באמצעות הסייבר, הוא לא יחליף לחלוטין את הנשק הקינטי, אבל הוא יכול להוות מענה טוב בכמות גדולה של תרחישים". קריינר ציין: "באירוע הזה ראינו שהמטרות מטורגטות באופן פנטסטי והאפקט היה כזה שהוא מאוד ממורכז ומדויק. ראינו בכמה סרטונים שאנשים שעמדו מסביב לא נפגעו". בסיום השיחה סיכם: "ישראל היא מעצמת סייבר. היא בין 5 המעצמות העולמיות בתחום הזה. הסייבר מאוד מתאים לראש היהודי, הוא זריז ומהיר ואינו מצריך אוצרות טבע כדי לפתח כלים מדהימים".

"רואים כעת מגמה חדשה של צה"ל"

ראש מחלקת המחקר של מרכז עלמא, טל בארי, התייחסה גם היא באולפן 104.5fm לליאת רון ואמרה: "ממתקפת המנע אנו מבחינים בשינוי מגמה. אם עד שלב מסוים ראינו מגמה מרכזית של פגיעות פיזיות באזור הצמוד לגבול, אנו רואים כעת מגמה חדשה של צה"ל לפגוע יותר ויותר במערך הרקטי לטווח הקצר שנפרס לעומק האזורים הצבאיים בשטחים הפתוחים, מה ששולל מחיזבאללה את המשגרים".

"בחציון הראשון של חודש ספטמבר נרשמו כ-163 תקיפות נגד ישראל. הנתון המרכזי והחשוב הוא ש-30 אירועי ירי בוצעו בחציון הראשון של ספטמבר לאזורים שאינם מפונים. לדוגמה, באוגוסט היו 45 אירועים. בהקשר הרקטי, מתוך 560 רקטות שנורו מתחילת ספטמבר, 65% מהן, כלומר 365 רקטות, נורו לאזורים הלא מפונים. נראה שחיזבאללה הפחית את קריטריון הירי לאזור הזה ולא מגיב רק על חיסולים בירי לאזורים אלו".

תגיות:
חיזבאללה
/
לבנון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף