תפילת הדרך בקול סדוק: כתבנו עם לוחמי צה"ל בלבנון

כתבנו הצבאי אבי אשכנזי, יצא לשטח להביא את הקולות, המראות והתחושות | הכתבה המלאה תפורסם הערב, בשעה 19:00

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
התמרון הקרקעי בלבנון
התמרון הקרקעי בלבנון | צילום: אבי אשכנזי

לאחר המתנה ארוכה, צה"ל יצא לפני כשבועיים למבצע הקרקעי בלבנון. כתבנו הצבאי אבי אשכנזי, יצא לשטח להביא את הקולות, המראות והתחושות.

רגע אחרי התדריך המבצעי חבורת הלוחמים הקשוחים התקבצה במעגל. כל אחד פרש את ידיו וחיבק את חברו, ראשיהם מורכנים למרכז המעגל. אחד מהם בקול סדוק קרא את תפילת הדרך. טקס שחוזר על עצמו כמה פעמים ביום בחפ״ק של מפקד האוגדה.

מפקד אוגדת הגליל 91, תא״ל שי קלפר, ישב בג׳יפ הראשון. לצידו ישב דובר צה״ל תא״ל דניאל הגרי. רגע לפני חציית הגדר והכניסה ללבנון, הם דרכו את כלי הנשק והכניסו כדור לקנה. הציר עליו נעה השיירה היה מוגבל לתנועת כלי רכב מכל סוג במהלך השנה האחרונה. חלק מהתוואי אף היה מוגבל לתנועת כלי רכב הרבה לפני ה-7 באוקטובר.

סיוע של חיל האוויר בדרום לבנון | צילום: דובר צה"ל

המפקדים מספרים כי ההכנה ללחימה הייתה מיטבית. כל כוח ידע לאיזה מבנה הוא מגיע ומה מצפה לו במקום. חיזבאללה הפך שקוף מול המודיעין הישראלי במלחמה. המידע המקדים חוסך לכוחות זמן יקר ומאפשר תנועה בטוחה יותר במינימום סיכון ללוחמים.

תגיות:
צה"ל
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף