"אנחנו נכנסים לשלב של מערכה מול איראן, סביר להניח שזו לא הולכת להיות מערכה של תקיפה אחת ולא שתיים, זאת הולכת להיות מערכה של חודשים ואולי יותר, שמטרתה בסופו של דבר הכרעת סוגיית הגרעין האיראני והאיום האיראני, מול ישראל והאזור", המשיך.
"מדובר במערכה שישראל צריכה לשאוף לרתום אליה את ארצות הברית, ובהקשר הזה הבחירות הקרבות יהיו משמעותיות מאוד בהבנה מה תהיה המדיניות של ארצות הברית במזרח התיכון והנכונות להפעיל כוח צבאי", הוסיף.
ישראל ערוכה להתמודד מול האיום האיראני, מתוך הבנה שחמאס בחיזבאללה נמצאים בשלבי הכרעה מתקדמים ככוחות צבאיים, והאיום הזה בגדול הוסר באופן משמעותי.
כעת תשומת הלב של מערכת הביטחון יותר ויותר מופנית לכיוון המערכה מול איראן, ובאותה עת חשוב מאוד לשים לב למערכה נוספת שיכולה להתפרץ היא המערכה הפנימית, המערכה על ארץ ישראל שבה משולבים חלקים מערביה ישראל פלסטינים ביוש שומר חומות מספר שתיים או בסדר גודל אחר, זה איום משמעותי שגם אליו צריך לתת את הדעת.
ישראל צריכה לבחור איזה מטרה היא תוקפת או שילוב של מטרות, ובכל מקרה להסתכל על זה כתהליך מתמשך. אנחנו רק בתחילתה של מערכה".