ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם הודעה בה נכתב כי "צה"ל יצא הבוקר למבצע 'מגן צפוני' שמטרתו חשיפת ונטרול מנהרות טרור מלבנון. אנו גאים במפקדים ובלוחמים של צה"ל על הפעולות המורכבות ועל הצלחות מבצעיות כבר בשלבים הראשונים של המבצע. מי שינסה לפגוע במדינת ישראל - ישלם מחיר כבד. אנו פועלים בנחישות ובאחריות בכל הגזרות במקביל. נמשיך בפעולות נוספות, גלויות וסמויות, כדי להבטיח את ביטחון ישראל".
לפי דיווחים בביירות, יחידות צבא לבנון נפרסו, לצד כוחות יוניפי"ל, לאורך הגבול על מנת לעקוב אחר הפעילות, כאשר במקביל, צבא סוריה הודיע על הגברת הכוננות לאור תנועה אווירית אינטנסיבית של חיל האוויר על גבול ישראל-לבנון.
בתוך כך, בחיזבאללה אמרו כי כי הועלתה רמת הכוננות בעקבות פעילות צה"ל. "עוקבים אחר פעילות האויב", אמרו בארגון הטרור השיעי. חבר הלשכה המדינית של חיזבאללה, חסן חובאללה: "ישראל יודעת שהתקופה בה הייתה מכה ושהיוזמה נמצאת בידיה עברה מן העולם. ההתנגדות מוסגלת היום להדוף כל תוקפנות ישראלית, לגרום לה לקורבנות ואף לתקוף את האויב".
צה"ל הזהיר הבוקר את מחבלי חיזבאללה וחיילי צבא לבנון להתרחק מתוואי מנהרות הטרור שנחפרו בשטחי לבנון לכיוון ישראל. בפוסט בדף הפייסבוק של דובר צה״ל לתקשורת ערבית, סגן אלוף אביחי אדרעי, נכתב: "אזהרה לפעילי חיזבאללה וצבא לבנון, מהתקרבות לתוואי מנהרות התקפיות שנחפרו בשטח לבנון וחודרות לשטח ישראל: חייכם בסכנה, ראו הוזהרתם". בפוסט מופיעה תמונה של מחבל חיזבאללה מביט במשקפת.
"יש כאן אירוע, לא רק ביטחוני גדול, אלא גם מדיני גדול", קבע ארדן, שהסביר: "מהיום ממשלת לבנון לא תוכל יותר להגיד שיש כאן ארגון חמוש שפועל משטחה. השימוש בתשתיות לבנון ברור היום מאי פעם, והוא מסכן את ביטחון אזרחי ישראל על ידי ארגון טרור שנשלט על ידי איראן. ממשלת לבנון צריכה להבין מהיום כל מה שיקרה הוא על אחריותה ועלול לסכן גם אותה"