אלאור אזריה הגיע לחזק את לוחמי נצח יהודה: "אף אחד לא ישפוט אותם"

החייל היורה, שריצה מאסר בעקבות ירי במחבל מנוטרל, הגיע לחזק את הלוחמים מהגדוד החרדי המואשמים בהכאת סייעני מחבלים עצורים: "רק הם יודעים מה היה שם"

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
אלאור אזריה בכניסה לבית הדין הצבאי ביפו. צילום: שבתאי עוז | צילום:

"שיהיו חזקים", הוסיף אזריה, וטען כי "כל עם ישראל הגדול והיקר מאחוריהם". אביו צ'ארלי הוסיף כי "לבי עם המשפחות, אני לא מוכן שעוד משפחה תעבור את מה שאנחנו עברנו במהלך כל התקופה הזו. אני מצפה מהם ומכולם להיות חזקים ולעמוד על האמת שלהם".

שלשום הוגש כתב אישום גם נגד הקצין של החיילים, בדרגת סרן. הוא מואשם בכך שלא מנע את הכאת הפלסטינים על ידי חייליו, ולא מימש את אחריותו הפיקודית. הקצין הושעה מתפקידו בעקבות האירוע.

כזכור, חמישה לוחמי הגדוד החרדי נאשמים בהכאה של עצורים פלסטינים אזוקים. על פי כתב האישום, הלוחמים הכו את העצורים הפלסטינים, שנעצרו בעקבות פיגועי הירי ביהודה ושומרון, בסטירות, אגרופים ואף באמצעות חפצים קהים. כל זאת, בזמן שהיו העצורים אזוקים ומכוסי עיניים, ונגרמו להם חבלות קשות.

שניים מהלוחמים מואשמים, בנוסף לעבירות אלו, גם בעבירה של שיבוש הליכי משפט, לאחר שתיאמו את הגרסה אותה ימסרו לגבי אירוע זה. הפלסטינים נעצרו בפעילות נגד אנשי חמאס ברמאללה והאלימות שהפעילו לכאורה הקצין והחיילים היתה כל כך קשה, שהפלסטינים נזקקו לטיפול רפואי ולא ניתן היה לחקור אותם.

תגיות:
גדוד נצח יהודה
/
אלאור אזריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף