פרסום ראשון: תקרית בטיחות חמורה בצנחנים, מ"פ הודח

מפקד פלוגה בחטיבת הצנחנים הודח לאחר תקלת אימונים חמורה, במהלכה לוחם נרדם בקו מטרות רגע לפני שהחל לעברן ירי בשילוב עם כוח שריון

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
תרגיל של הצנחנים
תרגיל של הצנחנים | צילום: דובר צה"ל
2
גלריה

על פי תחקירים שנערכו, החייל ככל הנראה נרדם בשטח, ולאחר סיום התרגיל היבש, בשלב שבו הייתה צריכה להיערך בדיקה שכל החיילים נמצאים בנקודת תחילת התרגיל, נמצא כי חייל אחד חסר למעשה במחלקה. הכוחות, מחלקת הצנחנים וכוח השריון, כבר למעשה החלו את התרגיל כאשר במזל גדול החייל החל לצעוק, לאחר שהבין שנשאר לבד בשטח התרגיל וכי הוא החל.

תרגיל צה"לי, ארכיון. צילום: דובר צה"ל
תרגיל צה"לי, ארכיון. צילום: דובר צה"ל | תרגיל צה"לי, ארכיון. צילום: דובר צה"ל

לאחר ביצוע של תרגיל יבש ולפני שמתחיל התרגיל הרטוב, יש פקודות מחייבות בצה"ל לספור את החיילים על פי "מספרי ברזל" שניתנים בתחילת האימון, על מנת לוודא שאירועים מהסוג הזה לא יתרחשו. המ"פ עצמו, כמנהל התרגיל, לא אמור לספור אישית את החיילים אך אמור לוודא עם המ"מ שכל הפעולות הנדרשות בטרם תחילת התרגיל נעשו. ההחלטה התקבלה כאמור בגלל רצף תקלות נוספות וגם בגלל שבאירוע הזה בנס נמנעה טרגדיה.

תגיות:
צה"ל
/
תרגיל צבאי
/
חטיבת הצנחנים
/
הדחה
/
תקרית בטיחות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף