המטה פרסם המלצות לשוהים במדינה להגברת הערנות:
1. להימנע מלהתקרב לאתרי הפיגועים
2. להימנע מהגעה לכנסיות ומקדשים
3. להקשיב להנחיות כוחות הביטחון במדינה
4. להימנע משהייה במקומות הומי אדם שאינם מאובטחים
5. להיות קשובים להתפתחויות
גם היום (חמישי) מורגשת המתיחות במדינת האי שבאוקיינוס ההודי, לאחר שאירוע מספר אירועים ביטחוניים. תחילה נשמע פיצוץ מאחורי בית המשפט בעיירה פוגודה, 40 ק"מ מזרחית לבירה קולומבו. לא היו נפגעים באירוע והמשטרה פתחה בחקירה. בקולומבו עצמה, נחסמה הדרך לנמל התעופה המרכזי של העיר, בעקבות רכב חשוד שנצפה חניון סמוך לנמל. בתקרית אחרת, הוטל עוצר על הבנק המרכזי של המדינה בעקבות דיווח על פצצה סמוך. מאוחר יותר בוטל העוצר העובדה שבה לשגרה.
ארגון דאעש קיבל עליו את האחריות לסדרת הפיגועים שפקדו את סרי לנקה ביום ראשון, והממשלה המקומית סבורה כי זה מעשה נקמה על הפיגועים שבוצעו במסגדים בניו זילנד בחודש שעבר. בהודעה הראשונית שפורסמה באעמאק, סוכנות הידיעות הרשמית של דאעש, יומיים אחרי סדרת הפיגועים נאמר: "מבצעי ההתקפה שפגעה באזרחים של המדינות ושל הקואליציות ובנוצרים בסרי לנקה שלשום הם לוחמים מהמדינה האסלאמית".
מוקדם יותר אתמול טען רוואן ויג'וורדנה, שר בכיר במשרד ההגנה, כי הפיגועים היו מעשי נקם על המתקפה בשני מסגדים בעיר כריסטצ'רץ' בניו זילנד בחודש שעבר, אז רצח איש ימין קיצוני בירי 50 מתפללים מוסלמים. עם זאת, השר לא סיפק הוכחות לטענתו וגם בהצהרה של דאע"ש לא נאמר שיש קשר בין הפיגוע בסרי לנקה לפיגוע בניו זילנד.