המינהל לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות שבמשרד הביטחון חושף היום (רביעי) טכנולוגיה שתאפשר פיתוח מערכות יירוט מבוססות לייזר רב-עוצמה. בצה"ל טוענים כי הטכנולוגיה החדשה תביא לשינוי אסטרטגי ביכולת ההגנה האווירית של מדינת ישראל.

בעקבות זאת, התניע המינהל שלוש תוכניות לפיתוח מדגימי לייזר רב-עוצמה, בשיתוף עם התעשיות הביטחוניות "רפאל" ו"אלביט מערכות":

• פיתוח מדגים למערכת לייזר קרקעית, משלימה למערכת כיפת ברזל, שתהווה שכבת הגנה נוספת.
• הלייזר המתמרן - פיתוח מדגים נייד להגנה על הכוחות המתמרנים בשטח.
• פיתוח מדגים לייזר שמיירט מעל לעננים, מגן על מרחבים גדולים יותר ומותקן על פלטפורמה אווירית.

קרדיט: דוברות משרד הביטחון
קרדיט: דוברות משרד הביטחון

בצה"ל מציינים את היתרונות שאמורה להביא עמה הטכנולוגיה החדשה: שימוש רציף בעלות נמוכה, שיפור האפקטיביות של מערכי ההגנה, ניהול יירוטים חכם וצמצום השימוש במיירטים, ופוטנציאל ליירוט של איומים נוספים כדוגמת רחפנים, מזל"טים ובעתיד אף רקטות מדויקות.

ראש מו"פ במפא"ת, משרד הביטחון, תא"ל יניב רותם, אמר: "אנחנו נכנסים לעידן חדש של 'לוחמת אנרגיה' באוויר, ביבשה ובים. השקעות המו"פ שנעשו במפא"ת בשנים האחרונות, מציבות את ישראל בין המדינות המובילות בתחום הלייזר רב-עוצמה. במהלך שנת 2020 נבצע הדגמת יכולות של הלייזר בשטח".

שר הביטחון, נפתלי בנט, אמר: ""המוח הישראלי ממשיך להוביל חדשנות פורצת דרך. פרויקט הלייזר יהפוך את מערכת הביטחון לקטלנית, עוצמתית ומתקדמת יותר. מדובר בנדבך משמעותי בביצור ביטחון מדינת ישראל. לצד כלי המלחמה הקיימים, נוסיף חרב של לייזר אל מול האיומים, בצפון ובדרום. אנחנו מתקדמים במלוא התנופה, והמסר הברור: לישראל יכולות כבירות, בהגנה ובהתקפה. לאויבי ישראל מוטב לא לבדוק את הסבלנות והיכולות שלנו".