ראש המוסד לשעבר: "נגד סיפוח הבקעה, שטחי C או כל שטח אחר"

אלוף (מיל') דני יתום התייחס בשיחה עם 103FM להשפעות האפשריות של סיפוח השטחים מעוררי המחלוקת ואמר: "כל צעד חד צדדי רק מרע את המצב"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בקעת הירדן
בקעת הירדן | צילום: הדס פרוש, פלאש 90

"החזון שלי הוא שבסופו של דבר את בקעת הירדן אנחנו נצטרך להחזיר אם אנחנו רוצים שלום", הסביר יתום, "אם אנחנו עדיין מאמינים בשלום, אני חושב שיהיה צריך במשך מספר שנים להמשיך לשלוט בבקעה ולאט לאט להעביר את האחריות לכוח בינלאומי". לדבריו, הכוח הרב צדדי לא צריך למנוע מלחמה בין ירדן לישראל, אלא להבטיח שחוליות של מחבלים לא יכנסו פנימה.

הוא הסביר כי "סיפוח בקעת הירדן עלול לגרום להוביל למהומות ביהודה ושומרון להחליש גם את הממלכה הירדנית". לדבריו, אם בתוך הממלכה הירדנית יהיה אי סדר כתוצאה מכך שפלסטינים יצאו לרחובות על רקע בקעת הירדן, אז מדינה כזו, שהבסיס שלה רעוע, עלולה להזמין בין היתר מעורבות איראנית. יתום סיכם: "אנחנו עלולים למצוא את עצמנו לא רק את הירדנים בצד השני של הנהר אלא גם מליציות פרו אירניות או איראנים. הכל זה עניין של סדר עדיפויות".

תגיות:
סיפוח בקעת הירדן
/
דני יתום
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף