שר הביטחון נפתלי בנט אמר הבוקר (רביעי) בשיחה עם אראל סג"ל ב-103FM כי "אם בעזה יהיה שקט - יהיה להם טוב, לא יהיה שקט - יהיה להם רע. אני מאשר באופן אישי כל התקפה וכל מטרה". לדבריו, חמאס במבחן, למעשה אנחנו פשוט מנחילים את שיטת 'שכר ועונש', לא יהיו הסברות ולא יהיו הסכמות. הוא הסביר: "בשקט יהיו סוחרים, ייבוא וייצוא, דייג וכל מה שהם רוצים ולא נפציץ אותם, אבל כשיש בלונים - אנחנו סוגרים את כל העסק הזה ומפציצים להם את הבסיסים. אגב, מפציצים רק בסיסים ומכונות איתור רקטות ובתי חרושת, אני מאשר באופן אישי כל מטרה ואין שם דיונות אני מבטיח לך".
בנט טען כי "איראן נחלשת, כלכלית וצבאית, ואנחנו מגבירים הילוך מול איראן, כשהמטרה היא להחליש את הזרועות האלה". עוד הוסיף כי "אנחנו מגבירים הילוך, סוריה הולכת והופכת לווייטנאם שלהם. הם מאבדים חיילים וכסף, ואנחנו לא נרפה".
בהמשך הראיון התייחס למאבקים הפוליטיים לקראת הבחירות שיתקיימו בעוד שבועיים. "יש סיכוי להגיע ל-61 בתנאי שכל האנרגיות יופנו להביא מליברמן וכחול לבן מנדטים", טען, "כחול לבן זו מפלגה שמאלנית אנטי-דתית". הוא הוסיף: "בצוק איתן ראיתי את גנץ ובוגי. כשגילינו 30 מנהרות טרור שחדרו מעזה לישראל, אני לבד הייתי צריך להילחם 20 יום כדי שסוף סוף ניכנס". שר הביטחון טען: "אני רציתי מתקפת פתע, הם לא הסכימו. בסוף באנו והשמדנו את המנהרות, ומכיוון שלא באנו בהפתעה שילמנו מחירים כבדים. חלילה שנקבל בביטחון מישהו מהגנציאדה".