בין תסכול לייאוש, בין תגובה צבאית מוחצת לבין הסדרה מקובלת על שני הצדדים: התושבים בעוטף עזה ובדרום רוצים רק דבר אחד בסופו של יום - שקט ורוגע, ובמיוחד לילדיהם. "בגלל הלחץ בזמן אזעקת 'צבע אדום', עשיתי תאונה קלה והרכב הושבת", סיפרה ל"מעריב" תושבת הדרום.
לדוידי אין ספק מה צריכות להיות המטרות של צה"ל: "אנחנו צריכים לפגוע גם בג'יהאד וגם בחמאס. מי שפוגע בנו, צריך לפגוע בו. את המסר הזה העברתי גם בשיחה עם ראש הממשלה וגם עם שר הביטחון. לתושבים כאן אין כבר יכולת לספוג יותר. נכון שאנחנו לא חברי קבינט, אבל לתושבים יש את הניסיון הכי עשיר. הסתובבתי בין התושבים בזירות הנפילות ומצאתי תושבים חזקים, אך מצד שני גם כואבים את המצב".
עדי רוזן, תושבת נתיב העשרה, סיפרה על שגרת היום שלה. "הבוקר קיבלתי הודעה ב־06:20 שכל הכבישים חסומים, היית עם הילדים מחוץ לנתיב העשרה. עשיתי תאונה קלה בצומת גברעם, כתוצאה מהלחץ לצאת מהאזור של הנפילה. בסך הכל, אנחנו בסדר מבחינה פיזית, אף שהרכב הלך. נפשית, אנחנו רק מחכים שהסיפור הזה ייגמר".
רוזן הוסיפה: "אנחנו בעצב מאוד גדול ובתסכול על שהמצב הזה לא מסתיים, ושאין לנו באמת ממשלה שדואגת לנו ומגיעה להסדר מדיני הגיוני עם הצד השני. מאוד־מאוד עצוב לנו, ואנחנו רק רוצים לחזור לשגרה".