צה"ל מחמיר את ההנחיות: חוזרים לקפסולות בבסיסים

דובר צה"ל הודיע בשיחה עם עיתונאים כי לא הולכים לעוצר יציאות, אך הנחנו את החיילים להתכונן לאפשרות של שהייה ארוכה בבסיס במידה ויוחלט על כך

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
חיילי פיקוד העורף בבני ברק, ארכיון (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה)
חיילי פיקוד העורף בבני ברק, ארכיון (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה) | צילום: דובר צה"ל

תא"ל זילברמן הודיע כי "החל מיום חמישי התקיימו ארבעה מפגשים בפורום מטכ"ל, בהם התייעצנו על מספר דברים ופקדנו פקודה שתיכנס לתוקף בשעות הקרובות". הוא הדגיש: "נחזור לשיטת הקפסולות, אנחנו מבזרים את ההחלטה לרמה הפיקודית, כאשר ביחידות הפתוחות ממזערים מפגשים בין קפסולות ולגבי היחידות הסגורות - חיילים ייכנסו לקפסולה פלוגתית למשך חמישה ימים עם חזרתם מחופשה, ואז ניתן לחזור לרמה הגדודית".

"ניתן לבלות בשטח פתוח, והחיילים נדרשים להימנע משטח סגור", הסביר, "לא מאפשרים לחיילים לנסוע ברכבות בשל עומסים, אך הם יוכלו לנסוע באוטובוסים". בהמשך התייחס לקיום טקסים: "נוריד את כמות הטקסים בצה"ל ונגביל את כמות המשתתפים ל-150 אנשים, כאשר סגן הרמטכ"ל יוכל לאשר החרגות שונות".

דובר צה"ל התייחס גם לעלייה במספר החולים וציין כי תיפתח בצפון הארץ מלונית נוספת לחולי קורונה מהאוכלוסיה החרדית. "פיקוד העורף ממוקד כרגע במגזר הבדואי ובמערך הבדיקות", הדגיש, "מרכז הידע והמדע עובד תחת משרד הבריאות, כאשר עכשיו יש כ-90 תקנים והוא ממשיך לעבוד תחת אחריות משרד הבריאות". בסיום דבריו ציין תא"ל זילברמן כי "צה"ל ערוך לסייע לרשות הפלסטינית במידה ותגיע משם בקשה כזו".

תגיות:
צה"ל
/
קורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף