לאחר הירי על עוטף עזה - דיווח פלסטיני: צה"ל תוקף ברצועה

שני גלי ירי לעבר העוטף, טרם ידוע האם מדובר באזעקת שווא או בשיגורים מרצועת עזה. מדובר צה"ל נמסר כי האזעקה הופעלה בעקבות זיהוי של שני שיגורים מצפון הרצועה לשטח פתוח

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
יירוטי כיפת ברזל בדרום הארץ
יירוטי כיפת ברזל בדרום הארץ | צילום: רויטרס

הערב (ראשון) נשמעה אזעקת צבע אדום במסר ישובים במועצת שדות נגב. טרם ידוע האם מדובר באזעקת שווא או בשיגורים מרצועת עזה. מדובר צה"ל נמסר כי האזעקה הופעלה בעקבות זיהוי של שני שיגורים מצפון הרצועה לשטח פתוח. לא היו יירוטים של מערכת כיפת ברזל, וטרם ברור האם מדובר ברקטה או פצמ"ר.

כעבור זמן קצר הופעלה שוב אזעקת צבע אדום, הפעם בכפר עזה, ניר עם ומפלסים. הפעם ביצעה מערכת כיפת ברזל יירוט אחד. "בהמשך לדיווח על הפעלת התרעה, זוהה שיגור אחד משטח רצועת עזה לשטח ישראל שיורט על ידי לוחמי ההגנה האווירית", נמסר מדובר צה"ל. כלי תקשורת פלסטיניים מדווחים כי בתגובה לירי, צה"ל תוקף ברצועת עזה.

עוד נכתב בהודעה: "התקיפה בוצעה בתגובה לירי הרקטות מרצועת עזה לעבר שטח ישראל הערב. צה"ל רואה בחומרה רבה כל פעילות חבלנית לעבר שטח ישראל וימשיך לפעול ככל שיידרש נגד ניסיונות לפגיעה באזרחי ישראל. ארגון הטרור חמאס נושא באחריות לנעשה ברצועת עזה וממנה, והוא יישא בהשלכות לפעולות הטרור נגד אזרחי ישראל".

התקיפה התרחשה לאחר שבסביבות השעה 21:00 נשמעה אזעקת צבע אדום במועצה האזורית שער הנגב ובאזור שדרות שבעוטף עזה. רקטה התפוצצה בשטח פתוח בתחומי המועצה. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק. הרקטה השנייה נפלה בתוך הרצועה.

תגיות:
צבע אדום
/
עוטף עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף