מנגד, בפיקוד הצפון רואים חשיבות רבה בשמירת שגרת החיים האזרחית. הערכת צה"ל היא כי חיזבאללה מעוניין לפגוע במטרה צבאית ולא אזרחית, ולכן אין סיבה לפגיעה בשגרת התושבים בצפון ובתיירות באזור.
בתוך כך, שגריר ישראל לאו"ם, גלעד ארדן, פנה אתמול במכתב תלונה רשמי חריף למועצת הביטחון, בדרישה שתנקוט צעדים מיידיים מול ממשלת לבנון וכוח יוניפי"ל לאחר הירי לעבר כוחות צה"ל בגבול הצפון על ידי חוליית חיזבאללה. בתלונתו ציין ארדן: "המתקפה האחרונה לעבר כוחות צה"ל, לצד התעצמות חיזבאללה ופעילותו בדרום לבנון, מגדילות את הסיכוי להסלמה בגבול הצפון, וזו עלולה להוביל להשלכות קשות נגד לבנון והאזור כולו".
ארדן צירף לתלונה צילום אוויר של האזור שממנו בוצע ניסיון הפיגוע של חיזבאללה, הנמצא בין שתי עמדות של כוח יוניפי"ל ובסמוך לקו הכחול. הצילום ממחיש את אוזלת היד של כוח יוניפי״ל למול החיזבאללה.