דיווח בסוריה: התקיפה שמיוחסת לישראל פגעה במפעלים ביטחוניים באזור העיר חלב

סוכנות הידיעות הסורית הרשמית דיווחה כי צה"ל תקף באמצעות מטח טילים את האזור, בו נמצאים מפעלים ביטחוניים וכן מיליציות פרו-איראניות - כך לפי המרכז הסורי לזכויות אדם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תקיפה בסוריה, ארכיון (
תקיפה בסוריה, ארכיון ( | צילום: רשתות ערביות

על פי הדיווחים, ישראל שיגרה כמה טילים לאזור המדובר, אך המתקפה סוכלה. סוכנות הידיעות הרשמית טענה כי "מערכות ההגנה האווירית יירטו בהצלחה את מרבית הטילים, לפני שפגעו במטרות". טרם ידוע על נפגעים או נזק כתוצאה מהתקיפה.

לפני כשבוע דווח בסוריה כי חיל האוויר הישראלי תקף מטרות באזור חומס שבמערב המדינה. על פי הדיווח, ישראל שיגרה טילים לעבר שדה התעופה T4, אך מערכות ההגנה האווירית הופעלו וסיכלו את המתקפה ולא היו נפגעים.

כמה ימים לפני כן, הותקפו מחסני נשק של צבא סוריה וחיזבאללה. הארגון הסורי לזכויות אדם דיווח כי במהלך האירוע מצאו את מותם 11 בני אדם. בין המטרות שהותקפו, המחסנים הממוקמים בנמל התעופה הבינלאומי שליד לדמשק ואל כיסווה. על פי הארגון, שלושה מבין ההרוגים הם אנשי המיליציות האיראניות, שאינם אזרחי סוריה.

עוד דווח כי האזורים שהותקפו הם מוקדים בהם פועל חיזבאללה, אך לא ידוע על נפגעים משורות הארגון.

תגיות:
סוריה
/
תקיפה בסוריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף