צה"ל ושב"כ עצרו בחודש שעבר את החשודים בנסיון פיגוע בשומרון

צה"ל הותיר לפרסום כי חייליו ואנשי השב"כ עצרו את חוליית המחבלים החשודים. הם נעצרו בכפר קבטיה מספר ימים לאחר ניסיון הפיגוע, ומעצרם הוארך עד סוף החודש

טל לב רם צילום: אבשלום ששוני
פעילות החיילים למעצר החשודים במעורבות בפיגוע | צילום:

"בתום פעילות מודיעינית ומבצעית משותפת של צה"ל, שב"כ ומג"ב בימים שלאחר נסיון הפיגוע עצרו הכוחות חוליית מחבלים החשודים בביצוע נסיון הפיגוע", הודיע הצבא.

החוליה נעצרה בכפר קבטיה מספר ימים לאחר ניסיון הפיגוע בעקבות מידע מודיעיני של שב״כ במהלך מבצע מעצרים רחב של יחידת דובדבן, סיירת צנחנים וכוחות מיוחדים של משמר הגבול במרחב החטיבה המרחבית "מנשה".

מחקירת האירוע, העריך צה"ל כי כי ברכב נכחו שני מחבלים אשר תכננו לירות בנשק מסוג "קרלו" לעבר החיילים שפעלו באזור. השניים הגיעו למקום ברכב כשהם חמושים. טרם הספיקו השניים לירות, הנשק נפל מרכב המחבלים. בעת ניסיון בריחתם מהמקום, האיץ הנהג את הרכב ופגע באחד החיילים. לוחמי צה"ל איתרו את הרכב באזור שעות ספורות לאחר מכן.

הנשק מסוג קרלו שנתפס במהלך הפיגוע בשומרון
הנשק מסוג קרלו שנתפס במהלך הפיגוע בשומרון | צילום: דובר צה''ל

עוד הבהיר צה"ל כי "מעצרם של חברי החוליה הוארך לבקשת התביעה הצבאית עד ל-28 בפברואר 2021 לצורך הגשת כתב אישום".

תגיות:
פיגוע
/
צה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף