נתניהו חשף: "שלחתי שני מסוקים לקהיר בהתקפה על השגרירות ב-2011"

ראש הממשלה סיפר בעמוד הפייסבוק שלו לגולשים כי לאחר שהמון הסתער על המבנה, בו נלכדו חמישה אנשי אבטחה הוא שלח כוחות לחלץ את הלכודים: "הבטחתי להם שאחלץ אותם"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: דוד כהן, פלאש 90

"פגשתי את יונתן מקהיר, הוא היה אז קצין הביטחון בשירות ישראל בשגרירות בעיר. הוא וארבעה מחבריו היו נצורים במבנה מול המון שעמד להסתער על הקומה שלהם במנה השגרירות", שיתף ראש הממשלה.

נתניהו סיפר כי במהלך האירוע, הוא שוחח עם יונתן, וכששמע את שמו של הקצין, הזהה לשמו של אחיו של ראש הממשלה שנפל במבצע לשחרור החטופים הישראלים באנטבה, זה נגע בו: "השם שלו הרג אותי. אמרתי לו תחזיקו מעמד והבטחתי לו שאני מוציא אותם משם".

ראש הממשלה סיפר כיצד עבד המבצע לשחרור הלכודים: "דיברתי עם השלטונות במצרים ואמרתי להם שאני מתכוון לשלוח שני מסוקים. וזה נכון, שלחתי אותם. לא סיפרתי למצריים שהם נשלחו לשדה התעופה, הם חשבו שאני מתכוון להנחית אותם על גג מבנה השגרירות. רק אז הם שלחו את הכוחות המיוחדים שלהם וחילצו את יונתן וחבריו".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
קהיר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף