בכיר בצה"ל: "בחמש השנים האחרונות יש ירידה בהיקף המתגייסים"

תא"ל אמיר ודמני, ראש חטיבת תכנון כוח אדם בצה"ל, אמר בדיון בוועדת החוץ והביטחון כי קיימת ירידה בהיקף המתגייסים לצבא, וכי רק 67% מהגברים ו-55% מהנשים מגויסים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מתגייסים בבקו"ם, אילוסטרציה (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה)
מתגייסים בבקו"ם, אילוסטרציה (למצולמים אין קשר לנאמר בכתבה) | צילום: רוני שוצר, פלאש 90

תא"ל אמיר ודמני, ראש חטיבת תכנון כוח אדם בצה"ל, אמר הבוקר (ראשון) בדיון בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת כי בחמש השנים האחרונות יש ירידה בהיקף המתגייסים לצבא.

עוד אמר תא"ל ודמני במהלך הדיון כי היקף הגיוס בקרב גברים עומד על 67%, ובקרב נשים על 55%. הוא הוסיף כי הירידה בגיוס התמתנה, אך עדיין קיימת.

ודמני ציין כי הסיבה הרחבה ביותר בקרב נשים לאי גיוס היא פטור מטעמי דת. על כך השיב יו"ר הוועדה, ח"כ רם בן ברק (יש עתיד): "לשקר ולהטעות את המערכת ולברוח מהמחויבות הבסיסית של שירות למען המדינה, הוא דבר פסול, לא ראוי ולא מקובל. אותן נשים לא משקרות את צה״ל והמדינה – אלא את אזרחי ישראל שכן משרתים".

עוד במהלך הדיון התפרצה אמא של חיילת בצה"ל על הנוכחים וצעקה "על זה אתם מבזבזים כספי ציבור?". יו"ר הוועדה בן ברק השיב לה "אמרתי לך לא לדבר עכשיו".

תגיות:
צה"ל
/
גיוס לצה"ל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף