בנט, גנץ וליברמן סיכמו: תקציב הביטחון יעמוד על כ-58 מיליארד שקלים

רה"מ ושרי הביטחון והאוצר הגיעו להסכמות לקראת גיבוש התקציב. בין היתר סוכם על הקצאת תקציב בהיקף של 750 מיליון ש"ח לטובת העורף, ועל קידום רפורמת נפש אחת

מתן וסרמן צילום: פרטי
חיילי צה"ל
חיילי צה"ל | צילום: יוסי זמיר, פלאש 90

בפגישה שנערכה אמש (שלישי) סיכמו ראש הממשלה, נפתלי בנט, שר האוצר, אביגדור ליברמן, ושר הביטחון, בני גנץ, את תקציב מערכת הביטחון במסגרת חוק התקציב המתגבש בימים אלו. במסגרת ההסכמות, יעמוד תקציב משרד הביטחון על כ-58 מיליארד שקלים בשנת 2022.

השלושה הודיעו כי כחלק מההבנות, סוכם כי יינתן מענה להצטיידות והתעצמות צה"ל בהתאם לאיומים, תוך מתן דגש על רכש מחברות ביטחוניות הפועלות בפריפריה, על הקצאת תקציב בהיקף של 750 מיליון ש"ח לטובת העורף בשנת 2022, על קידום רפורמת נפש אחת במלואה, וכן על תקצוב מלא של תכנית "ממדים ללימודים". כמו כן, סוכם על הסדרת נושא תקופות השירות במתווה מאוזן שהוצג ע"י משרד הביטחון.

"ראש הממשלה, שר האוצר ושר הביטחון מברכים על ההסכמה וקוראים לכלל השרים והמשרדים להגיע להבנות בהקדם על מנת לאשר את תקציב המדינה באופן סדור בממשלה ובכנסת", נכתב בהודעה שפרסמו השלושה.

תגיות:
תקציב המדינה
/
תקציב הביטחון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף