צבי יחזקאלי: "ישראל עוזרת לפלסטינים לכרסם בשטחים סביב ההתנחלויות בהנחה שתקום שם מדינה"

פרשן ערוץ 13 שוחח עם אראל סג"ל וחן ליברמן על חטיפתו של עובד בכיר במנהל האזרחי על ידי הרש"פ, והתייחס גם להסכם המים עם ירדן: "במזרח התיכון אין מים בחינם"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
בנייה בהתנחלויות
בנייה בהתנחלויות | צילום: נתי שוחט, פלאש 90

בפתח דבריו אמר יחזקאלי: "המנהל האזרחי שמנהל בע"מ את כל שטחי C והפלסטינים שגרים שם לצד ההתיישבויות. העובד נידאל אל-עטרי עובד משרד הביטחון, עובד מדינה שבעיקרון, נחטף לפני שנתיים, כאשר שנה הוא היה בחקירות, לפי מה שהוא מתאר ביריחו".

יחזקאלי הוסיף: "יכול להיות שהוא גויס ודולף שם מידע ואף אחד לא בדק. הוא נעצר בשם והגיע לבית החולים עם התקף לב, כנראה עבר עינוי. יש קרב בין ישראל והרשות בשטחי C, והאיש הזה הוא איש מפתח, הוא יושב על האוצר הגדול ביותר. המנהל האזרחי הוא גוף שעובד כאילו בשנות ה-60, לא נוגעים בו ויש לו חוקים אחרים ואף אחד לא יודע מה קורה עם ארכיון הטאבו הגדול של שטחי C".

יחזקאלי המשיך: "מבחינתי כסף זה חינם, זה אומר שלא דורשים מהשני מחוות, אם אתה קונה בכסף זו סחורה. זה לא דווח אפילו בירדן כזה שישראל נתנה למה? כי המלך עבדאללה כבר ותיק, נכון שהוכתר ב־1999, הוא עשה פה בית ספר. הוא עשה 3 פגישות עם רה"מ, שר הביטחון ושר החוץ, הוא נתן טיפת נורמליזציה וקיבל מיליוני קוב מים בעסקה שלדעתי אפשר היה להוציא הרבה יותר. ירדן מחדשת קשרים עם קטאר, מחדשת קשרים עם איראן, פוזלת להמון כיוונים שישראל יכלה להעמיד אותה במקום. אפשר היה להוציא תיאום על הר הבית, לא יודעים לנצל את זה, לא נותנים מתנות חינם ופה ישראל נפלה. ישראל לא דרשה פה כלום".

לבסוף נשאל האם לדעתו צריך להמשיך ולחזק את היחסים עם ירדן, ואמר: "ירדן נסמכת עלינו. ירדן תאומה ביטחונית שלנו. אבל יש חוסר הלימה בין מה שמסופר, מתודלק לשטח, לעם הירדני ובנראות של המלך עבדאללה לבין האמת, והחמיצות שהייתה בתקופת נתניהו כאילו התחלפה בהפשרה. אבל מה היה פה? אותו דבר. קצינים ירדנים עדיין מרימים טלפון לקצינים ישראליים כשהם רוצים לדעת מה קורה רק אנחנו לא יודעים לנצל את זה. לא צריך לתת מתנות".

תגיות:
התנחלויות
/
ירדן
/
צביקה יחזקאלי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף