תכנן פיגוע נוסף בליל הסדר: פרטים חדשים על המחבל שביצע את הירי בת"א

במערכת הביטחון ממשיכים לחקור את הפיגוע ברחוב דיזנגוף, ואת הדרך שביצע המחבל רעד חאזם בן ה-28 מג'נין. מהחקירה עולה כי המחבל נכנס לתחומי המדינה דרך פרצה בגדר

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
צה"ל מיפה את בית המחבל שביצע את הפיגוע בדיזנגוף, תל אביב. צילום: דובר צה"ל | צילום:

תוך דקות הגיפו את האזור כאלף שוטרים, לוחמי ימ"מ ומג"ב וכן כוחות שב"כ וצה"ל. אלו החלו לסרוק בית בית ולהתמודד עם שבבי מידע ולעיתים מידע לא אחראי ובכל זאת מנעו מהמחבל אפשרות להיעלם או להתרחק מהאזור. אלא שלפנות בוקר לאחר שהסתתר במסגד ביפו הגיע המידע הרלוונטי ובתום קרב יריות המחבל חוסל.

תיעוד ממצלמות חזה של לוחמי יחידת דובדבן מהפעילות בג'נין. דובר צהל | צילום:

בנוסף, כוחות מיחידת דובדבן, ימ"ס, ומג"ב פעלו בכפרים הסמוכים לג'נין ועצרו שני מבוקשים במעורבות בפעילות טרור. הפעילות בוצעה על בסיס מודיעין של אגף המודיעין ושב"כ. במהלך הפעילות, התרחשו חילופי אש בין כוחות הביטחון למחבלים פלסטינים, ובמהלכם חוסל מחבל המשויך לג'יהאד האסלאמי. מחבל נוסף פונה לקבלת טיפול רפואי. אין נפגעים בקרב כוחותינו.

תגיות:
פיגוע
/
תל אביב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף